Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το Ποτάμι του Κιέβου και οι πασοκόψυχοι των Αθηνών

Υπάρχει ένα αρχαίο ποτάμι που ενώνει υπόγεια το Κίεβο με την Αθήνα. Είναι αυτό που τόσα χρόνια ακούμε να λένε φως στο τούνελ. Η προφητεία λέει ότι εκεί μέσα στα τρίσβαθα της Γης κρύβεται η μαρμαρωμένη ανάπτυξη με τη μορφή υδρογονανθράκων. Με €ντολή Σαμαρά η ανάπτυξη θα βγει στην επιφάνεια σαν ορμητικό ποτάμι που θα συμπαρασύρει στο διάβα του όλους τους κακούς που φτύνουν τσίχλες στους δρόμους, αφήνουν μούσια και προπηλακίζουν με την ψήφο τους, τους ευγενείς δημάρχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Eldorado του Πολίτη. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω που να σκάσεις. Δεν μπορεί οι Ουκρανοί να γίνονται Ευρώπη μέσα σε ένα μήνα και εμείς να έχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς από το 1974. Ήρθε η ώρα να κλείσουν.
Παραδόξως, το Έθνος φαίνεται πως διαχωρίζει τη θέση του από τους φαιοφιλελέδες Ψυχαροαλαφουζιάρηδες και δίνει ένα ωραίο ξεκάρφωμα από τα έργα και τις ημέρες του Μπιγκ Μπόμπολ στη Χαλκιδική, επιμένοντας στην αντι-ναζί γραμμή: «ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ – Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας, Ρεφάτ Τσουμπάροφ, και οι οπαδοί του χαιρετούν φασιστικά». Για τους δικούς της αντιθετους λόγους, η Τζουμχουριέτ των Φαηλίστας ενημερώνει τους Αίληναις πως «η Ουκρανία απαγορεύει (και) την ελληνική γλώσσα».
Τα Νέα έχουν εξαφανίσει σήμερα την Ουκρανία από το πρωτοσέλιδό τους και μόνο η Καθημερινή Προπαγάνδα σηκώνει στους ώμους της τον καλό αγώνα του Στάθη, του Πάσχου και του Αρίστου υπέρ των Ουκρανών φιλοευρωπαϊστών που χαιρετούν αρχαιοελληνικά, πολεμώντας τον κουμουνιζμό και τα διαβολικά του έργα. Το τιτλάκι της φυλλάδας είναι «Ρωσικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία» και από κάτω ο φοβερός και τρομερός αναλυτής εξηγεί πως «αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας πως η χώρα του επιδίωκε την εγκατάσταση βάσεων σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Σιγκαπούρη». Τα παλιοκουμούνια του Πούτιν θα μας πάρουν την πλατεία Ανεξαρτησίας να την κάνουν σαν τα μούτρα της Κουμουντούρου, μοιάζει να σκέφτεται ο μέσος σοβαρότερος χρυσευκαιρίτης του Φαλήρου. Υποψιαζόμαστε πως τη σκέψη του θα την διαβάσουμε αναλυτικότερα στην επόμενη διαρροή των Wikileaks. Γιατί, άλλο να είσαι μια απλή Εφημερίδα της Συγκυβερνήσεως και άλλο να είσαι η Εφήμερίδα του Πλανητάρχη.
  • ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Παράλληλα με την Ουκρανία, τρέχουν και οι εξελίξεις απο το μέτωπο της κεντροαριστερής διαπλοκής. «Οι “Άλλοι Πρωταγωνιστές” πέρασαν… Το Ποτάμι – Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε χθες την ίδρυση ενός νέου κόμματος που ονομάζεται Το Ποτάμι», διαφημίζουν τα Νέα.
Από κοντά οι πασοκόψυχοι Συντάκτες που δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα τον έρωτά τους για το εκσυγχρονισταριό και την κρυφή τους ελπίδα να ξαναγίνουν όλοι μια αγαπημένη οικογένεια όπως παλιά, αυτή τη φορά με αριστερούς σπόνσορες. «ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – Νέο κόμμα-εκπληξη». Ακολουθεί το επεξηγηματική αναγγελία-ποταμός της Εφημερίδας των Συντακτώνε: «“Ποτάμι” ονομάζεται το νέο πολιτικό σχήμα του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και ρίχνεται στον στίβο της πολιτικής εν όψει ευρωεκλογών. Σε ανακοίνωσή του, χθες το μεσημέρι, αναφέρει ότι το κόμμα του είναι ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς». Και σ” ανώτερα στους ευρύτερους Συντάκτες.
Το ίδιο θέμα η Τζουμχουριέτ το παίζει «ΕΓΕΝΝΗΘΗ “ΣΩΤΗΡ” ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ MEGA». Οι Φαηλίστας ενημερώνουν το χριστεπώνυμο πλήθος για «“Εισαγόμενη” υποψηφιότητα για την Περιφέρεια από τη Ν.Δ. (για να μην υποκύψει στον Σγουρό) – Στο… ναρκοπέδιο της Αττικής ο Κουμουτσάκος».
Τα Νέα του Ευάγγελου έφαγαν ήττα στο συγκεκριμένο θέμα. Τη Δευτέρα έβαλαν ολοσέλιδη καταχώρηση υπέρ Σγουρού με σκιτσάκια, αγιογραφίες, ξεμάτιασμα και όλα τα μνημονιακά ματζούνια, γράφοντας μάλιστα για «Το κίνημα των δημάρχων», εννοώντας «Γαλάζιοι της Αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές πιέζουν το Μαξίμου υπέρ Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής» και πουλώντας το έξω έξω ως «Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για 4 σταυρούς στις ευρωεκλογές. Η σφαλιάρα που έφαγε ο ΔΟΛ με την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ακούστηκε μέχρι την Ουκρανία.
  • ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ
Σήμερα, τα ταπεινωμένα Νέα κάνουν πως βρέχει, σκουπίζοντας τη ροχάλα του Αντώνη: «ΣΓΟΥΡΟΣ-ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ. Η μητέρα των μαχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δοθεί στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο της ΝΔ τον Γιώργο Κουμουτσάκο απέναντι στον Γιάννη Σγουρό του ΠαΣοΚ». Μητέρα των μαχών, γελάει και ο δάκος των 58. Εν καιρώ θα μάθουμε και τα ψίχουλα ανταλλάγματα που έδωσε η μονταζιέρα στους δόλιους για να ξεχάσουν τα κινήματα των δημάρχων και τις υπόλοιπες κουτοπασοκιές. Προς το παρόν, τα Νέα του Pretender καδράρουν ωραία τον γαμώ-το-κεφάλι-μου, που έδινε ρέστα ως κολομπίνα σε αποκριάτικο το μακρινό ’89: «ΧΡΥΣΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. Την εκτίμηση ότι σε βάθος 25-30 ετών η Ελλάδα θα έχει έσοδα από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ύψους έως και 150 δισ. ευρώ έκανε χθες ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς».
Στην Εφημερίδα των Συντακτώνε το ρεπορτάζ λέει «Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός – Προβλέπει έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως 150 δισ. ευρώ σε βάθος 25-30 ετών». Η εφημερίδα παίζει, επίσης, «ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – Νόμιμο το λουκέτο στην ΕΡΤ» και «ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της μεσαίας τάξης». Το τελευταίο είναι βασικό θέμα -πού άλλου;- στην Αυγή που χτες στόχευε στο κοινό 55+ του Ελεύθερου Τύπου και σήμερα κάνει γερό μπάσιμο στο κοινό της Αυριανής: «Πρόταση – ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δέσμη μέτρων για τη διάσωση και την ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές Γ. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για «Ασπίδα προστασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν συντριπτική πλειονότητα της παραγωγικής βάσης της χώρας… μπλα μπλα μπλα». Έχουμε μια εντύπωση ότι οι σύντροφοι εννοούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτές που στην Ε.Ε. αποτελούν την κατηγορία micro, ψιλικατζίδικα, οκαζιόν, κάτω από 10 άτομα γενικώς. Σύντροφοι, μην μασάτε. Θα τους μεταρρυθμίσουμε όλοι μαζί τους Ευρωπαίους και θα δώσουμε τη σωστή διάσταση στις λέξεις.
  • ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΦΑΡΣΑ
Με ποια φυλλάδα να κλείσουμε τη σημερινή Πέμπτη, μούμπλε, μούμπλε. Με βασικό θέμα Έθνους «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ χωρίς παρακράτηση φόρου – ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 5-74 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ»; Πολύ προεκλογικό πασέ. Επειδή, η θεια θέλει επίπεδο και δεν είναι λαϊκιά, θα της κάνουμε τη χάρη και θα κλείσουμε με Καθημερινή. Η φυλλάδα των σοβαρότερων χρυσαυγιτών που βαρέθηκαν να διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια στον Στόχο και θέλουν να γευθούν λίγο από αστική αισθητική Ζαρούλια Τιμοσένκο, εημερώνονται σήμερα για την «Αντιδημοκρατική στροφή της νεολαίας στη Γαλλία», την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν «Πολιτειακή ωρολογιακή βόμβα». Για καλό μάλλον μας το λένε αυτό οι υποστηρικτές του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση του υπαλλήλου Παπαδήμα.
Η φαληρική φυλλάδα διαφημίζει κι αυτή τα πετρέλαια με €ντολή Σαμαρά, πουλάει για άλλη μια φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης, καθώς «παραμένει η διαφωνία για τράπεζες Προβόπουλου και τρόικας» και κάνει σούμα στο κύριο άρθρο «Να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση». Την Κυριακή η Καθημερινή θα κυκλοφορήσει με προσφορά τα σκισμένα καλσόν Προβόπουλου, Στουρνάρα, Σαμαρέλου και ΓΑΠ σε συλλεκτική κασετίνα για να κάψετε τον Καρνάβαλο ντυμένοι φιλοευρωπαίοι διαπραγματευτές. Ετοιμαστείτε για τη μητέρα των μαχών. Στο Κίεβο, αδελφές μου, στο Κίεβο.


http://unfollow.com.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *