Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Κλείνει» το θέμα ΚΑΡΥΠΙΔΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας και ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης μεταβαίνουν τελικά αύριο Πέμπτη στην Κοζάνη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αρχικά είχε ληφθεί απόφαση για μετάβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να στηριχθεί η απόφαση του κόμματος, που συνάντησε πολλές αντιδράσεις στην Αθήνα.
Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στηρίζει τον Θ. Καρυπίδη και ξεκαθαρίζει ότι τον πρότεινε στην Κεντρική Επιτροπή η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως λόγω αναρτήσεων που έχει κάνει στο παρελθόν ο ίδιος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την ΝΕΡΙΤ:
«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε… 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ σε άλλο σχόλιό ανέφερε:
«Η Νέα Τηλεόραση της Ελλάδας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ (Nerit) που έιναι Εβραϊκό όνομα για κορίτσια και σημαίνει στα εβραϊκά ‘κερί’. Το Nerit προέρχεται από το εβραϊκό Nera και δίνεται σε κορίτσια που γεννήθηκαν κατά τη Χάνουκα… («κερί» της Ανθελληνικής γιορτής Χάνουκα δηλαδή…)».
Με μήνυμά του στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «πλήρως αντίθετο με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό», κάτι που όπως επεσήμανε, «οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι».
Βολές κατά της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ. «Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν ‘αντιμνημονιακής’ συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.
«Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές … όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «ψηφοφόροι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταλαβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής».
Η ανακοίνωση του Κινήματος προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία αντέτεινε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του».
Για «αντισημιτικές δηλώσεις» κατηγόρησε τον κ. Καρυπίδη, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), εκφράζοντας τον «αποτροπιασμό της».
Θ. Καρυπίδης: Απαράδεκτη η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα
Σε δήλωσή του από την πλευρά του πάντως ο κ. Καρυπίδης έκανε λόγο για «αρνητική προπαγάνδα» σε βάρος του και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συσχέτισή του «με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα».
«Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
πηγή: naftemporiki.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *