Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου η Λεπέν


Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου προκειμένου να είναι πάνω από "κομματικές πολιτικές", όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"Αυτό το απόγευμα αποφάσισα να αποχωρήσω από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου", δήλωσε στο κανάλι France 2. "Θα είμαι πάνω από κομματικές πολιτικές", σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει αν η απόφαση της θα είναι μόνιμη.
Όπως ανέφερε θα είναι "ανεξάρτητη" στη διεκδίκηση της γαλλικής Προεδρίας, "εκπροσωπώντας όλους τους Γάλλους".

Δήλωσε, παράλληλα, ότι η Γαλλία πλησιάζει μία "αποφασιστική στιγμή".

Η Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου θα αντιμετωπίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κέρδισε 7,6 εκατ. ψήφους -ή 21,3% έναντι 24,01% του Μακρόν- σημειώνοντας ρεκόρ για υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως άνετη επικράτηση του Μακρόν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό που θα ξεπερνά του 60%.

Η Λεπέν ανέλαβε την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της τον Ιανουάριο του 2011 και βοήθησε το κόμμα να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.


Έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για μία νέα Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διενεργήσει δημοψήφισμα για το ευρώ. Έχει επίσης υποσχεθεί την "αυτόματη" απέλαση των παράνομων μεταναστών και τον περιορισμό της νόμιμης μετανάστευσης στα 10.000 άτομα το χρόνο.     
capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου