Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Πότε θα... επιστρέψει ο Καραμανλής στην ΝΔ;


Του Θάνου Οικονομόπουλου


Αν είχε κάποιο ενδιαφέρον η συζήτηση όλες αυτές τις μέρες στην Βουλή για το 4ο μνημόνιο, αυτό δεν εστιάζεται φυσικά στα «επιχειρήματα» των Συριζανέλιων για... την έξοδο από τα μνημόνια, την επέλαση της ανάπτυξης και την «στήριξη» των συνταξιούχων...

Ενδιαφέρον είχε η κασέτα που έπαιζε στο κεφάλι βουλευτών, υπουργών (και του ίδιου του κ. Τσίπρα, χθες) η οποία καθοδηγούσε την “σκέψη” αλλά και τον λόγο των κυβερνητικών αγορητών. Ακόμη και του γραφικού κ. Καραγιαννίδη, του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο, ο οποίος είχε τουλάχιστον το θάρρος να ομολογήσει ότι, επί της ουσίας, του είπαν του φουκαρά να υπερασπιστεί το απολύτως οικονομικό νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι μόνο τα... “μπακάλικα οικονομικά” γνωρίζει! Σαν έτοιμος από καιρό, έπαιξε την κασέτα.

Αυτό, όμως, που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση (από επαγγελματική διαστροφή παρακολούθησα για πολλές ώρες την συζήτηση), ήταν το πως κατάφερναν τελικά όλοι οι κυβερνητικοί ομιλητές να φέρουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη συζήτηση, τον... καραμανλισμό! Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί και για τους εσωκομματικούς κινδύνους που ο αρχηγός της ΝΔ δημιουργεί για την αρχηγία του “έχοντας παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος σε ανθρώπους που δεν τους αντέχει η παράταξη...”. Στο ίδιο μοτίβο (είπαμε, την ίδια κασέτα αναπαρήγαγαν) και οι ομιλήσαντες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ,φυσικά, των ΑΝΕΛ.

Ο ένας εγκαλούσε την ΝΔ για την στάση της που απάδει με την.. κληρονομιά του ιδρυτή του κόμματος, ο άλλος επέμενε ότι “ ο Καραμανλής, θα ντρεπόταν γι’ αυτά που λέγονται...” (χωρίς να διευκρινίζει.. ποιος Καραμανλής!) ο τρίτος για “ακροδεξιές επιρροές στελεχών της ΝΔ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την μεγάλη παράδοση του κόμματος του Καραμανλή...”! Από δω το’ φερναν, από κει το πήγαιναν, έβαζαν στο προσκήνιο τον καραμανλισμό. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κι’ όλα αυτά, παρόντος του... Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συνεπής στις... αρχές του, περιορίστηκε σε σιγή ιχθύος.

Οι εκλεκτικές συγγένειες ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλή είναι βαθειά ριζωμένες. Και εύγλωττες. Ο Τσίπρας κατακεραυνώνει το ΠΑΣΟΚ και τους “Σαμαροβενιζέλους” για τις ευθύνες τους για την κρίση, αλλά... αφήνει στο απυρόβλητο την διακυβέρνηση Καραμανλή, που εκτίναξε στα ύψη το χρέος, τα ελλείμματα, τις πελατειακές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο δημόσιο. Κι’ ας ξελαρυγγιάζονται τα στοιχεία! Η Πρωτοδεύτερη Φορά Αριστερά, επιμένει να διώκει τον τέως πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, (που παίρνει την μια μετά την άλλη αθωωτική απόφαση), με την κατηγορία ότι αυτός μαγείρεψε τα στοιχεία του ελλείμματος που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από την διακυβέρνηση Καραμανλή! Ανακοινώνονται εξεταστικές επιτροπές για την υγεία, την οικονομία κ.λ.π., για την περίοδο της κρίσης αλλά και... νωρίτερα, από το έργο των οποίων, όμως, εξαιρείται η περίοδος 2004-2009! Στο... έτσι!








 iefimerida.gr   


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *