Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σας πήρανε χαμπάρι και οι Δροσουλίτες, ντελικανή!


Πολάκη, που θυμήθηκες τις προίκες σήμερα, να σου πω ότι έχουν καταργηθεί ακόμη και στην Κρήτη, όπου μάλλον έχεις καιρό να πας γιατί δεν περιμένουν πια οι σύντεκνοι με ανοιχτές αγκάλες να σε τρατάρουν νερατζάκι.

Επίσης, όταν κόβετε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και τους αναγκάζετε να ζήσουν με 350 ευρώ σαν τσι διακονιάριδες (για να με καταλάβεις) το να τους ζητάς πεντάευρο για να γράψουν φάρμακα, το λένε πολιτική αλητεία (ντελμπισά, Πολάκη).

Ξηγημένοι;

Όταν έγραφα αρχές του καλοκαιριού ότι το νομοσχέδιο για την κάλυψη των ανασφάλιστων είναι μούφα και θα προκαλέσει κραχ στην Υγεία, μου λέγανε ότι είμαι ανάλγητη και δε θέλω να έχουν περίθαλψη οι φτωχοί.

Τώρα, με καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία, θυμήθηκε το δίδυμο της συμφοράς το πεντάευρο του Άδωνη. Το θέμα είναι, ότι έτσι όπως τα κάνανε, αφενός πολλοί δεν έχουν πλέον ούτε το πεντάευρο επομένως θα μένουν σπίτι τους χωρίς εξέταση και όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα πηγαίνουν στα ΤΕΠ. Και αυτό είναι κακό γιατί η ζήτηση στα ΤΕΠ θα αυξηθεί, ενώ στην ουσία θα παίζουν τον ρόλο της Πρωτοβάθμιας – έτσι προκαλείται συμφόρηση στα νοσοκομεία και δε λύνεται κανένα πρόβλημα του ασθενούς, αποτρέπεται το χειρότερο για τη ζωή του.

Δεν είναι Σύστημα Υγείας αυτό, Σύστημα Αποφυγής Ανακοπής είναι.

ΟΙ ασθενείς με χρόνιο νόσημα, χρειάζονται παρακολούθηση σε μονάδες της ΠΦΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, η υγεία τους χειροτερεύει και το κόστος (δημόσιο και ιδιωτικό) αυξάνεται.

Ακόμη όμως και όσοι μπορούν να δώσουν το πεντάευρο, θα πρέπει να περιμένουν μια αιωνιότητα και μια μέρα για να βρουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Επειδή μάλιστα δε γυρίσαμε απλά δυο χρόνια πίσω, τα έσοδα από το πεντάευρο δε θα φτάσουν ούτε τις μηνιαίες ανάγκες του νοσοκομείου για Betadine.


Αλλά νταξ’ θα κάνει ανασχηματισμό ο Έρπης και θα έρθει η Μαριλίζα. Μέχρι να πει σε όλα τα κανάλια από τρεις φορές «κοιτάξτε, εγώ τώρα ανέλαβα, ακόμη ενημερώνομαι», θα μπει καλοκαίρι θα πεθάνουν ακόμη κάμποσοι και θα μειωθεί η δαπάνη.   0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου