Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η αλήθεια επί ξύλου κρεμάμενη


Του Γιάννη Σιδέρη

Δεν είναι μόνος παθών ο Ιησούς, που σήμερα κρεμάται επί ξύλου, αλλά και ο Έλληνας που δοκιμάζεται δεινώς! Κατά τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η Τρόικα, ο Schaeuble, το ΔΝΤ είναι τα «βάτα» του, τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει!

Ευγενής  χορηγία της αρχιεπισκοπής, η προσηνής αναφορά χριστιανικής συμπόνιας προς τον πρωθυπουργό, και σε μια περίοδο που ο ίδιος εκαύθη, οικεία βουλήσει, εν τω πυρί της φλεγόμενης βάτου, του τρίτου μνημονίου.

Ο ένας, ο Χριστόδουλος, είχε κατακεραυνώσει την παγκοσμιοποίηση που μας ήθελε  κιμά και δοξολογούσε την Δεξιά του Κυρίου. Ο νυν χαρακτηρίζει «βάτα» τους δανειστές, προφανώς εις ανύψωσιν της καταρρακωμένης αριστερής υπερηφάνειας του Αλέξη Τσίπρα, που εκλήθη να επιλέξει μεταξύ αρχιεπισκόπου και του τότε υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη. Επιλέγοντας, τον δρόμο της… Αρετής, απέπεμψε τον Φίλη και την εκ του σατανά έμπνευσή του, για το μάθημα των θρησκευτικών. Πως να μην ανταμείψει ο αρχιεπίσκοπος τέτοια ορθόδοξη διαφύλαξη της πολιτικής παρεμβατικότητας της εκκλησίας, και της αναγόρευσής της σε διαχρονικό πυλώνα κατανομής πολιτικής δύναμης (ψήφων);

Η αλήθεια επί ξύλου

Χθες η  κυβέρνηση προετοίμασε δια της ψήφου τη Κ.Ο. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την σκηνοθεσία ενός υπερθεάματος κάθαρσης που έχει τον τίτλο «εξεταστική για την Υγεία», ελπίζοντας να εναποθέσει επί της κεφαλής της αντιπολίτευσης στέφανον εξ ακανθών.

Θα είχε όλο το δίκιο με τον μέρος της, αν όντως  η προσπάθειά της αποσκοπούσε στην  περιώνυμη κάθαρση, στην αποκάλυψη της διαφθοράς, και στην τιμωρία όσων διαγούμισαν μέρος του πλούτου του ελληνικού λαού, με παράνομες δοσοληψίες και υπόγειες διαδρομές πολιτικής συνάφειας.    

Ωστόσο δεν πρόκειται περί αυτού. Θα έπειθε ότι ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη πάσας αλήθειας, αν δεν είχε θέσει εκτός διερεύνησης την περίοδο κατά την οποία ο φλογερός καταγγελέας του «παλιού πολιτικού συστήματος», υπουργός της κ. Κουρουμπλής, δεν είχε διατελέσει επίτιμο στέλεχος των κυβερνήσεων του παλιού πολιτικού συστήματος. Εάν επίσης είχε εντάξει υπό διερεύνηση και την δική της δίχρονη θητεία στην εξουσία.

Ο σκόπιμος διαχωρισμός, καταδεικνύει - χωρίς να αποδεικνύει προς το παρόν - ότι υπάρχουν κηλίδες και κατά τη δική της διακυβέρνηση, τις οποίες θέλει να αποκρύψει, παραδίδοντας τους προηγούμενους στη λαϊκή κατακραυγή, και αποκρύβοντας τις – ενδεχόμενες - δικές της εκτροπές. Αν δεν υπάρχουν, αν είναι τόσο άμεμπτη, γιατί τις άφησε εκτός;

Φυσικά είναι ηθικώς τρωτή, η επίκληση του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, ότι η κυβέρνηση ζήτησε να διερευνηθούν τα σκάνδαλα από το 1997 έως το 2014, επειδή «εμείς είμαστε έξω από το πάρτι στην Υγεία, και έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία».

Ποιος τους την παρέσχε; Σύμφωνοι, δύο χρόνια είναι πολύ λίγος χρόνος για να βυθιστούν σε πολλά και μεγάλα σκάνδαλα (Οι του ΠΑΣΟΚ στα δύο πρώτα χρόνια τους, και αρκετά μετά, ήταν ακόμη άμεμπτοι «αγωνιστές»). Ωστόσο καμία έξωθεν καλή μαρτυρία δεν μπορεί να αποτελεί προστατευτική ασπίδα εσαεί, και αυτή δεν δίδεται εξ ουρανού, ως χάρισμα και χρίσμα. Πρέπει διαρκώς να επιβεβαιώνεται, και η συμπερίληψή της στην εξεταστική, ήταν η χρυσή ευκαιρία γι' αυτό.

Φυσικά ο κ. Ξανθός γρονθοκόπησε και την κοινή λογική. Μη εξοικειωμένος προφανώς με κάποιες θεωρητικές πολιτικές έννοιες, δήλωσε ότι πρέπει να λάβει τέλος η… «φασιστική νοοτροπία ότι όλοι ίδιοι είμαστε».

Μα με αυτό που έκαναν, βγάζοντας τον εαυτό τους εκτός διερεύνησης, επιβεβαιώνουν τη θεωρία!

Τέλος, ακόμη και την περίοδο Κουρουμπλή, και τη δική τους να έβαζαν υπό τη διερεύνηση, αυτό θα έπρεπε αυτή να είναι  μια επιμέρους λειτουργία της πολιτικής ζωής, που δεν θα κάλυπτε και δεν θα συσκότιζε το κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Δυστυχώς η μεθόδευση άλλα δείχνει: Θα χρησιμοποιηθεί η εξεταστική για αντιπερισπασμό και απόδραση από την τρέχουσα οικτρή πραγματικότητα της διακυβέρνησής τους.


Γι' αυτό θεωρούμε ότι με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, η αλήθεια θα κρεμαστεί επί ξύλου. 





liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *