Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι άνευ όρων παράδοση» (βίντεο με όλη τη συνέντευξη)

«Δεν πηγαίνεις σε ένα τραπέζι, λέγοντας εκ των προτέρων ότι είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα, αρκεί να μη σε διώξουν από την Ευρώπη και από την ευρωζώνη, λες και είναι δικό τους μαγαζί, στο οποίο σε έβαλαν χαριστικά και θα σε βγάλουν έξω αν εσύ είσαι κακό παιδί», τόνισε σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα, μιλώντας στον Γ. Παπαδάκη:
ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»


«Κατά τη διάρκεια δυο συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων και ενώ έβαζαν στον ελληνικό λαό φόρους, χαράτσια και μέτρα τα οποία έχουν διαλύσει την κοινωνία, είχαν στα χέρια τους και έκρυβαν στα συρτάρια τους τις λίστες των ανθρώπων του πλούτου που θα έπρεπε να φορολογηθούν. Και έχουν σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι το θράσος ότι θα μας φέρουν και θα ψηφίσουν νέα μέτρα 13,5 δισ. που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, ενώ δεν έχει γίνει ούτε μια κίνηση για να φορολογηθούν οι κάτοχοι του πλούτου».
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ακόμα πως η περιβοήτη « δόση»των 31.,5 δισ.,  «ακριβώς επειδή πηγαίνει ως επί το πλείστον για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατά 90% πηγαίνει στις τράπεζες, έχουν ανάγκη να μας τη δώσουν περισσότερο οι εταίροι. Διότι, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε εξελίξεις ντόμινο και κατάρρευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».
«ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως με τα νέα μέτρα, «όχι μόνο καθηλώνουν τους μισθούς, δημιουργούν κι ένα περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας. Όχι μόνο δεν θα υπάρχει ωράριο, αλλά θα υπάρχει και απόλυτη ασυδοσία του εργοδότη να πετάει στο δρόμο εργαζόμενους».

«ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΡΩ»
Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Παπαδάκη, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν υφίσταται θέμα ευρώ. Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διαλυθεί το ίδιο το νόμισμα συνολικά ή αν θα συνεχίσει να υπάρχει. (...)  Δεν αποτελεί ούτε στόχο, ούτε επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η έξοδος από το κοινό νόμισμα. Επιδίωξη και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί να σταματήσει το μνημόνιο, αυτή η πολιτική της λιτότητας, της καταρράκωσης, της κατακρήμνισης».


»Έχουμε στόχο, μέσα από την παρουσία μας στην ευρωζώνη, να αντλήσουμε όλα τα ισχυρά διαπραγματευτικά μας όπλα για να σώσουμε την κοινωνία αλλά και την πορεία της Ευρώπης συνολικά. Γιατί αυτό που κάνει πιθανή την έξοδο ή τη διάλυση του ευρώ είναι τα μνημόνια και οι πολιτικές της λιτότητας. (...)

»Αν δεν υπήρχε αυτή η συντονισμένη επίθεση κέντρων εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδας, οικονομικών κέντρων εξουσίας και μέσων ενημέρωσης, η Ελλάδα σήμερα θα είχε μια κυβέρνηση αριστεράς, η οποία θα έδινε προοπτική και ελπίδα και θα έδινε άλλη πορεία για την Ευρώπη συνολικά».


«ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;»

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ακόμα το ερώτημα: «Ποιους προστάτευε ο κ. Βενιζέλος; Μήπως ορισμένοι εξ αυτών που προστάτευε ήταν διαμορφωτές της κοινής γνώμης;  Μεγαλοεπιχειρηματίες απ΄ αυτούς που απειλούσαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους  οι εργαζόμενοί τους αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;  Απ΄ αυτούς που χρηματοδοτούσαν κατά καιρούς τα πολιτικά κόμματα εξουσίας; Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Το γνωρίζει όμως δυο χρόνια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει εσχάτως η Ν.Δ. και όλη η κυβέρνηση φαντάζομαι, φαντάζομαι ότι δεν αποτελεί διακοσμητικό ρόλο ο κ. Κουβέλης.. Το γνωρίζουν όλοι αυτοί, συνεχίζεται αυτό το θέατρο της σιωπής και του παραλόγου.. Και ο ελληνικός λαός διερωτάται. Θα φέρουν αυτή, την άλλη, την παράλλη βδομάδα νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ οριζόντιων περικοπών σε αυτούς που έχουν γονατίσει, ενώ δεν θα έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ απ΄ όλους αυτούς που προστάτευαν τόσα χρόνια;» και πρόσθεσε:
« Καταθέσαμε στη Βουλή πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Έχει περάσει ενάμισι μήνας από τότε και η κυβέρνηση αυτή και το προεδρείο της Βουλής κάπου την έχει βάλει στα συρτάρια αυτή την πρόταση. (...)  Εάν η πρόταση για εξεταστική επιτροπή δεν έρθει εγκαίρως  να συζητηθεί και να ψηφιστεί και να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα ώστε να ανοίξει επιτέλους αυτή η διαδικασία να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός, τότε θα στραφούμε με μομφή απέναντι στο προεδρείο της Βουλής».

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»

«Είμαι καθαρός και έντιμος απέναντι στον ελληνικό λαό.  Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Αυτοί που είχαν μεγάλη εμπειρία και πολύ μεγάλη ρητορική ευφράδεια αποδεικνύεται ότι είχαν άλλα, πολύ σημαντικά, μειονεκτήματα. Δεν είχαν την πολιτική βούληση να συγκρουστούν με αυτούς που προστατεύονταν και προστατεύουν», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
« Έχουμε σχέδιο. Το σχέδιο αυτό είναι να σταματήσουμε την καταστροφή. Νομίζω ότι σε περιόδους εθνικής καταστροφής, σαν κι αυτήν που ζούμε τούτες τις μέρες, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους πολίτες σε σχέση με το αν οι παππούδες τους στο παρελθόν, στον εμφύλιο πόλεμο πολέμησαν στα αντίπαλα χαρακώματα, και να βάλουμε πλάτη. Σήμερα η διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στις δυνάμεις εκείνες της εργασίας και τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις τα μεσαία στρώματα που υποφέρουν και σ΄ αυτούς οι οποίοι κερδοσκοπούν πάνω στο δράμα του λαού μας».

Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
•    Θα σταματήσουμε την καταστροφή και θα επιβάλουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, θα πληρώσουν οι πλούσιοι, θα ανοίξουν λογαριασμοί στην Ελβετία.

•    Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ξεχάστε το. Δεν υπάρχει. Είναι έννοιες ασύμβατες. Το μνημόνιο θα καταργηθεί. Θα ακυρωθεί. Αυτό είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η ουσιαστική διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση.

•    Δεν θα κάνω δηλώσεις μετάνοιας, αλλά θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η διαφορά είναι ότι όταν κάτσω εγώ στο τραπέζι απέναντι στην κα Μέρκελ, θα γνωρίζει ότι έχει απέναντί της έναν πολιτικό που δεν ήταν ούτε στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του κ. Χριστοφοράκου,

 ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι αιτίες που διευκολύνουν το δρόμο σ΄ αυτή τη νεοφασιστική, τη ναζιστική οργάνωση. Και οι αιτίες είναι η σκληρή και βίαιη οικονομική πολιτική που ασκείται σήμερα στη χώρα μας. (...) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκφασισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στον τόπο μας. Και ο καλύτερος τρόπος να το σταματήσουμε δεν είναι να βγάζουμε κορόνες. Είναι να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που συντελείται με το μνημόνιο τα τρία τελευταία χρόνια».

http://www.left.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *