Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ!
Με μια κίνηση που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα και σε άλλες σκοτεινές εποχές, η κυβέρνηση, δια του Σίμου Κεδίκογλου και μέσω των εγκάθετών της στη διεύθυνση του κρατικού καναλιού, έκοψε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα (29/10) την πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» των γνωστών δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.
Πρόφαση και αφορμή για το αυταρχικό πετσόκομμα ήταν
ένας πολύ εύστοχος σχολιασμός και εύλογα ερωτήματα των Αρβανίτη-Κατσίμη στην πρωϊνή εκπομπή της Δευτέρας σε σχέση με την στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια όσον αφορά τους βασανισμούς των 15, που βεβαίωσαν ο ανακριτής και οι ιατροδικαστές.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι το κόψιμο της εκπομπής των Αρβανίτη-Κατσίμη, μια μέρα μετά τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, συνιστά μια μεθοδευμένη και σχεδιασμένη (συγ)κυβερνητική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, να φιμώσει τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές που έχουν απομείνει στο χώρο της ενημέρωσης και να επιβάλλει μια πραγματική μνημονιακή δικτατορία στο χώρο ιδιαίτερα της τηλεόρασης, πρώτα απ’ όλα της κρατικής, η οποία όχι μόνο θα υμνολογεί την αναγκαιότητα των μαύρων οικονομικών πακέτων αλλά και θα συγκαλύπτει το διογκούμενο αυταρχισμό, την κλιμακούμενη αστυνομική αυθαιρεσία, ακόμα και τα βασανιστήρια, και τον έρποντα εκφασισμό της δημόσιας ζωής.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν πρόλαβαν να κόψουν την εκπομπή του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη και, ως έτοιμοι από καιρό, τους αντικατέστησαν πάραυτα με τους πιο «προσεκτικούς» δημοσιογράφους Κουβαρά-Μιχελιδάκη.
H Iskra θεωρεί ως ιδιαίτερα μείζον γεγονός να κόβονται με τόσο, μάλιστα, χονδροειδή τρόπο εκπομπές και να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, όπως ο Κ. Βαξεβάνης.
Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές κινήσεις απαιτούν άμεσες μαζικές και αγωνιστικές απαντήσεις, πριν πνίξουν κάτω από τη μπότα τους και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας που έχουν απομείνει.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (1/11) Η ΔΙΚΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Στο μεταξύ, για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο, εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας συγκεντρώθηκαν φίλοι και συνάδελφοί του, μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και βουλευτές.
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε πως ήταν καθήκον του να δημοσιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς, όπως είπε, οτιδήποτε άλλο για έναν δημοσιογράφο είναι «δημόσιες σχέσεις».

Η Iskra, για την σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτει στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ για το θέμα από διάφορες ιστοσελίδες.

Η ΕΡΤ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΚΑΤΣΙΜΗ

Τελευταία έμελλε να είναι σήμερα η πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, καθώς μετά το τέλος της οι δημοσιογράφοι έμαθαν και το... "τέλος" τους .

Τα παρατράγουδα είχαν αρχίσει από την αρχή της σεζόν όταν το τηλεοπτικό ζευγάρι έμαθε ότι οι περικοπές αγγίζουν και τη δική τους εκπομπή που θα γινόταν από τετράωρη δίωρη.

Στο κομμένο όμως δίωρο η διοίκηση της ΝΕΤ δεν έβαλε κινούμενα σχέδια, ούτε κάποια ταινία μικρού μήκους αλλά αποφάσισε να τη δώσει σε άλλους δύο δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη για μια …άλλη ματιά στα γεγονότα.


Το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη αποφάσισαν να παίξουν το ρεπορτάζ του ΒΒC για τα βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής των διαδηλωτών και τους έφαγε …η μαρμάγκα. 
 Η ανεξάρτητη Ελληνική Τηλεόραση του Σίμου Κεδίκογλου θεώρησε ότι οι δύο συνάδελφοι έριξαν μ’αυτό το ρεπορτάζ τίτλους τέλους στην εκπομπή τους.
Σίμος ο... ανεξάρτητος, όλε,όλε ,όλε!

Ο επίμαχος διάλογος, που στάθηκε αφορμή για να κοπεί η εκπομπή των δύο δημοσιογράφων, είχε ως εξής: Μ. Κατσίμη: …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης: Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη: Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης: Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη: Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω

Επίσης, η Iskra παραθέτει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σχετικά με το κόψιμο της εκπομπής των δημοσιογράφων Αρβανίτη-Κατσίμη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ
Το σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης επιβεβαιώνεται καθημερινά. Μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και περιθωριοποίησης των δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΕΡΤ κατέλυσε και τα τελευταία προσχήματα. Η απόφασή της για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» συνιστά στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση. Η αναφορά των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύπτει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας φαίνεται να είναι η αφορμή για αυτήν την απόφαση, που ανασύρει μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών. Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, όμως, δεν αποτελεί μαγαζάκι καμίας κυβέρνησης και κανενός υπουργού, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό. Αυτός έχει δικαίωμα στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, όσο κι αν αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης που βουλιάζει καθημερινά στην ανυποληψία. Η απόφαση αυτή πρέπει άμεσα να ανακληθεί, αλλιώς εγείρεται θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ.


ΚΚΕ: ΩΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.
Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα.
Πηγή :  http://www.iskra.gr/
 e-mail:stfintikakis@gmail.com

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείριση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.



                       
                       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *