Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Στην Ευελπίδων ο Βαξεβάνης

Αν αυτο είναι τυφλή δικαιοσύνη,τότε μάλλον και οι τυφλοί άρχισαν να βλέπουν σε αυτή την χώρα.Εκτός αν η "αμεροληψία" της δικαιοσύνης εξαντλείται κατ επιλογή μόνον σε αυτούς που ενοχλούν το σύστημα...
Σε σπίτι στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης.
Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Κώστας Βαξεβάνης.....
οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει
αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του.
«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε στις 11 το πρωί στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.
Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα, αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες».
«Πρόκειται», καταλήγει η ανακοίνωση, «για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου».

  http://www.i-diadromi.com/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *