Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένα γράμμα για τον "Μήτσο" Γράφει ο Μιχάλης Στρατάκης

Αγαπητέ φίλε Μήτσο. Σου γράφω γιά να σου πω ότι πήγα σήμερα στην παρέλαση. Μπορεί να μη με άφησαν να τη δω, αλλά πήγα. Θα τη δω το βράδυ, στην τηλεόραση. Πάντως, καλά πέρασα. Έκανε και ένα ψοφόκρυο, αλλά οι αρμόδιοι είχαν μεριμνήσει σχετικά. Μας στρίμωξαν πίσω από τα κάγκελα και μιά χαρά ζεστενόμασταν, έτσι όπως ήμασταν κολλημένοι, ο ένας πάνω στον άλλο. Μπροστά από τα κάγκελα ήταν μιά δεκαριά φαντάροι, οπλισμένοι, γιά να κόβουν τον αέρα. Επειδή, όμως, ο αέρας ήταν δυνατός, ήρθαν και στάθηκαν δίπλα τους και μιά εκατοστή μπάτσοι. Ας είναι καλά τα παιδιά. Γλυτώσαμε τα κρυοπαγήματα. Στο βάθος κάτι έβλεπα, αλλά με εμπόδιζαν δύο κλούβες των ΜΑΤ. Α, να σου πω, πετούσε από πάνω μας και ένα αεροπλάνο και έκανε κωλοτούμπες. Ευτυχώς, πάνω από τα κεφάλια μας δεν υπήρχαν μπάτσοι
και φαντάροι και έτσι μπορέσαμε να το δούμε. Από ό,τι κατάλαβα, φίλε Μήτσο, η παρέλαση πρέπι να ήταν καλή. Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν ότι δεν την μετέδιδε τηλεοπτικά ο Γιώργος Φερέτης. Δυστυχως, οι επίσημοι στεκόντουσαν πολύ μακρυά μου και έτσι ξαναγύρισα στο σπίτι με τα αβγά στην τσέπη. Και κάτι άλλο. Έμαθα ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει στους κήπους του προεδρικού μεγάρου. Μπορεί και μέσα στο γραφείο του Παπούλια. Τέλος πάντων, εδώ σ' αφήνω Μήτσο, γιατί βούρκωσαν τα μάτια μου από τη συγκίνηση. Σκέφτομαι όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους το 1940, γιά να είμαστε εμείς...σκλαβωμένοι το 2012.
 e-mail:stfintikakis@gmail.com

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείριση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.



                       
                       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *