Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στο έλεος της… μικροπολιτικής

  
Ίσως μια από τις πιο λυπηρές αποφάσεις που πήρε η παρούσα δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, ήταν αυτή να μην προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου: “Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης”, στα σχολεία του Δήμου ώστε να μάθουν οι μαθητές τα εγκλήματα των Ναζί στην χώρα μας.

Για δυο και πλέον ώρες, αυτοί που κυβερνούν τούτο τον τόπο, που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουν πως κόπτονται για το καλό μας, συζητούσαν για ένα αυτονόητο «ναι», δυο λεπτών.
Βέβαια η μαύρη αλήθεια είναι πως από τους 37 συμβούλους που ψήφισαν είναι ζήτημα να είδαν το ντοκιμαντέρ οι δέκα.  Και γιατί να το δούνε άλλωστε… ούτε οικόπεδο για προσκύρωση ήταν, ούτε μελέτη προς ανάθεση, ούτε κανένα έργο γνωστού εργολάβου. Ούτε καν… πολιτιστική παρέμβαση όπως αυτή των «Ξωτικών». Παρόλα αυτά, ασχολήθηκαν για δυο ολόκληρες ώρες γιατί το θέμα προσφερόταν για… σπέκουλα κομματική και παραταξιακή από όλες τις πλευρές. Κι επειδή στα Τρίκαλα γνωριζόμαστε όλοι σαν κάλπικη δεκάρα, αλήθεια τα παιδιά πολλών συμβούλων εκεί μέσα, δεν τους μίλησαν ποτέ για την οργάνωση των Χρυσαυγιτών στα σχολεία τους; Οι ίδιοι δεν νιώθουν πως τα κόμματα τους αποδυναμώνονται συνεχώς από κόσμο που οδεύει προς την Χρυσή Αυγή; Τι άλλο περιμένουν;
Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκ των συμβούλων μας παρότι είναι μέσα στην κοινωνία, ζούνε μακριά από αυτή. Δεν είναι τυχαίο πως οι ίδιες οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει και καλό θα ήταν πριν ανακοινώσουν εκ νέου την υποψηφιότητά τους, να το ξανασκεφτούν.
Μου είναι αδιανόητη επίσης η επίθεση του Γιώργου Καϊκη και η επιχειρηματολογία του. Αν το ντοκιμαντέρ του Κούλουγλου είναι ελλιπές, να κάνει ένα άλλο το ΚΚΕ που θα έρθει να προσθέσει. Η λογική το ότι ένα ντοκιμαντέρ δεν τα λέει όλα κατά την άποψη του κ. Καϊκη δεν εμποδίζει σε τίποτα στα παιδιά να δούνε αυτά τα… μισά που μιλάνε κατά του ναζισμού και να έρθει όποιος πιστεύει πως έχει περισσότερα, να χτίσει πάνω σε αυτά. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως το ντοκιμαντέρ δεν λέει ψέματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά έχουν να κερδίσουν από αυτά και μάλιστα σε έναν νομό με αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αφαιρεί από την ιστορία του τόπου.
Δεν μπορώ όμως επίσης να δεχθώ και το ρεπορτάζ του tvxs όπου σε μια παράγραφό του σημειώνει «Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παράδοση δωσιλογισμού, που στη διάρκεια της κατοχής έδρασε στα Τρίκαλα μέσα από τις γραμμές της φασιστικής οργάνωσης ΕΕΕ (Εθνική Ένωσις Ελλάδος)».
Προφανώς ο συντάκτης του αγνοεί πως ο νομός Τρικάλων υπήρξε το στρατηγείο του ΕΛΑΣ, πως από τα Τρίκαλα είναι ο Στρατηγός Σαράφης, πως στην πλατεία Ρήγα Φεραίου υπάρχουν τα αγάλματα των 5 ΕΠΟΝιτών που κρεμάστηκαν, αλλά και που έγιναν σημαντικές μάχες κατά των γερμανών σε Μερίτσα, Πόρτα αλλά και ένα σωρό άλλες περιοχές του νομού.
* Επειδή βρέθηκα στην παρουσίαση του στα Τρίκαλα, θετικά με εξέπληξε το γεγονός πως ο ίδιος ο Κούλογλου, κάλεσε όσους δασκάλους υπήρχαν στην αίθουσα να το προμηθευτούν δωρεάν, (όπως δωρεάν θα το εκχωρούσε και στο δήμο), ώστε να το προβάλουν στα σχολεία τους. Αυτό, για να εκλείψει κάθε πιθανή σκέψη για αρπαχτή, σαν αυτές με τις διάφορες θεατρικές παραστάσεις που υποβαθμίζουν και προκαλούν ακόμη και το πιο χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης, που ψηφίζουν οι ίδιοι σύμβουλοι που χθες είπαν όχι…
*Για την ιστορία τα «παρών» και τα «παρούσα» ήταν 19, ακολούθησαν τα «Όχι» που ήταν 12 και υπήρξαν και 6 «Ναι» καθώς πέρα του εκπροσώπου της «Φυσάει Κόντρα» Βασίλη Ζώη, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης από την πλειοψηφία οι κ.κ. Κατσιάνης, Τσιάνας, Τριγώνης, και Τσίνας και από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Παζαϊτης 


http://www.energospolitis.gr/i
 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *