«Φέρνουμε ένα νέο ήθος στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική» είπε η Ρένα Δούρου και θέτοντας σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τους ανθρώπους, που θα κινδυνεύσουν άμεσα, από τη διαθεσιμότητα, λόγω των μνημονιακών επιταγών. «Δεν είναι το ίδιο να είσαι με τους πολίτες και τους εργαζόμενους και το ίδιο, αγκαλιά με τον Φούχτελ».
Προτεραιότητες της υποψηφιότητάς της έθεσε την ανεργία, τις κοινωνικές υποδομές, καθώς και την κεφαλαιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι έχουν συσπειρωθεί στο πλευρό της άνθρωποι, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Επεσήμανε ότι για την εκπόνηση του προγράμματός της έχει έρθει σε επαφή, με κοινωνικούς φορείς, επιστήμονες και τεχνοκράτες, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο, στις ανάγκες των πολιτών.
Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε αποφασισμένη να μην υποκύψει σε εργοδοτικά συμφέροντα ενώ αναφορικά με την περιβόητη ατάκα, για τα "μνημονιακά και αντιμνημονιακά σκουπίδια" είπε ότι «από τις αντιδράσεις μύρισα το φόβο». Εξέφρασε μάλιστα την άποψη, ότι αντίθετα από όσα την κατηγόρησαν «δεν αστόχησε, αλλά χτύπησε κέντρο».
Το πλεόνασμα του Σγουρού είναι ντροπή
«Είναι ντροπή να λέει ο κ. Σγουρός ότι έχει πλεόνασμα» και εξήγησε ότι με ποσοστό ανεργίας 60% στους νέους και 30% στην περιφέρεια Αττικής και με ανύπαρκτο αποχετευτικό, δεν έχει δικαίωμα να λέει «ψηφίστε με, είχα τα χρήματα αλλά δεν τα αξιοποίησα». Δεν αποτελεί ορθολογική διαχείριση, να θεωρείς ότι είναι θεμιτό, να μην υπάρχουν υποδομές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Στην στερεοτυπική ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» η Ρένα Δούρου απάντησε χαριτολογώντας από το «πλεόνασμα του κ. Σγουρού!» ενώ μίλησε με αγανάκτηση για την έκπτωση ενός θεσμού, όπως αυτός της περιφέρειας Αττικής, σε επιχείρηση που οραματίζεται ο κ. Σγουρός.
Νέο ήθος στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική
Ενδεικτικό της αλλαγής και του νέου ήθους, που οραματίζεται η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής είναι και η αταλάντευτη θέση της, αρχής γενομένης από την προκήρυξη της υποψηφιότητάς της, ότι «θα μείνει, ακόμα και αν «το υπουργικό συμβούλιο είναι κατά πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα ανταλλάξω τη θέση της περιφερειάρχου Αττικής με κάποια θέση σε υπουργείο, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί σκαλοπάτι εισόδου για εμάς, στην κεντρική πολιτική σκηνή, ούτε τιμητική συνταξιοδότηση, όπως για κάποιους άλλους».
Τέλος, εστίασε στη συνέπεια και τη σταθερότητα που έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, σε σημείο μάλιστα να κατηγορείται σφόδρα για αυτό,  από τότε που ήταν ένα κόμμα του 4%, σε καίρια ζητήματα, όταν όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσκοπήσεων, ήταν εναντίον του, όπως για παράδειγμα, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων και για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Δημοσκοπήσεις θα γίνονται, οι εταιρείες τη δουλειά τους κάνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ τη δικιά του».
Kατ.Μπρέγιαννη