Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η Μακεδονία είναι ελληνική! Του Πιτσιρίκου

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου σε ενημερωτικό portal της ΠΓΔΜ, όπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και πως η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε αυτό το θέμα• προφανώς, επειδή οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η χώρα μας αναζητεί πια μια λύση με σύνθετη ονομασία.

Μετά το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, περνάμε στο Σκοπιανό -ή Μακεδονικό-, ενώ στη συνέχεια θα έρθει στο προσκήνιο το Κυπριακό, ο Εμφύλιος Πόλεμος, η Μικρασιατική Καταστροφή, και, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, θα μας απασχολήσει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος και το πολύ επίκαιρο θέμα των σχέσεων της Αθήνας με την Σπάρτη.

Είναι πολύ ωραίο που σηκώνει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ –τώρα που η χώρα μας έχει υποχωρήσει πια επίσημα από τις αρχικές της θέσεις και επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία που απέρριπτε το 1992-, λες και έχουμε πάθει όλοι αμνησία και δεν θυμόμαστε πως ο Σαμαράς ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών και ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον είχε αποπέμψει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό και μετά είχε δηλώσει πως δεν θέλει να ξαναδεί τον Σαμαρά μπροστά του.

Εκτός αν κάποιος θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά πιο πατριώτη και πιο «Μακεδονομάχο» από τον Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πάντως, αν ο Σαμαράς -που ξεπουλάει τη χώρα- είναι πατριώτης, εγώ είμαι η Λένω η Μπότσαρη, η αδελφή του Γιάννη, και ζωντανή δεν πιάνουμαι εις των Τουρκών τα χέρια.

Από το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» το 1992, έχουμε φτάσει σήμερα η χώρα να ξεπουλιέται και να υποθηκεύεται για δεκαετίες, οπότε ούτε η Ελλάδα δεν είναι πια ελληνική.

Πάντα επίκαιρη η ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ «Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη Ιστορία απ’ όση μπορούν να καταναλώσουν» αλλά, αν το μόνο που μπορείς να καταναλώσεις πια είναι η Ιστορία, είσαι φτωχός, βλάκας και χάπατο, οπότε άσε κατά μέρος την Ιστορία και ασχολήσου και λίγο με το παρόν.

Γιατί και το παρόν θα είναι κάποτε Ιστορία και θα γελάνε όλοι μαζί μας.

(Για να προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να φέρει τη συζήτηση στα εθνικά θέματα –τα οποία η ίδια χειρίστηκε άθλια ως κυβέρνηση-, σκέφτομαι πως αφενός τα ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ χαμηλό και αφετέρου πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι πιο άσχημη απ’ όσο νομίζουμε.)



http://pitsirikos.net/

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *