Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

H «Δρακουλέσκου» και το κουτόχορτο…


Πώς γίνεται τη μια μέρα η «Δρακουλέσκου» να πίνει το αίμα του Ευκλείδη και της Εφης και την επομένη να βγάζει τα δόντια της και να τους χαρίζει τη συμφωνία; Oλα γίνονται με «περήφανη διαπραγμάτευση» .Ή αλλιώς με σανό και κάθε είδους κουτόχορτο.

Του Γιώργου Καρελιά
  

Βροντάει το Σύνταγμα, αστράφτει το Χίλτον. Τα όπλα πάνω στο τραπέζι, η μάχη μαίνεται. Από τη μια πλευρά ο πολέμαρχος Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπαρχηγός Εφη Αχτσιόγλου (αντί του κομμουνιστή με το pochette Γεωργίου Κατρουγκάλου, που την κοπάνησε για άλλα μετερίζια…). Και από την άλλη οι αιμοδιψείς τροϊκανοί με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, την οποία η εγχώρια προπαγάνδα θέλει να έλκει την καταγωγή από τον Δράκουλα των Καρπαθίων.


Αλλά να που ξαφνικά τα όπλα σιγούν, η συμφωνία έρχεται. Πώς γίνεται, ρε παιδιά, τη μία μέρα η «Δρακουλέσκου» (εδώ) να πίνει το αίμα του Ευκλείδη και της Εφης και την επομένη να βγάζει τα δόντια της και να τους χαρίζει τη συμφωνία; (εδώ). Όλα γίνονται με «περήφανη διαπραγμάτευση». Ή αλλιώς με σανό και κάθε είδους κουτόχορτο.

Λοιπόν, να το ξαναπούμε για άλλη μια φορά. Ναι, επαναλαμβάνεται το σκηνικό του καλοκαιριού του 2015. Αλλά όχι όπως το φαντάζονται (ακόμα;) ορισμένοι αφελείς της αντιπολίτευσης. Καμιά «περήφανη» διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται, πολύ περισσότερο καμιά «ρήξη» δεν ετοιμάζεται. Η απόφαση για συμφωνία είναι δεδομένη. Και μένει μόνο το περιτύλιγμα, το αμπαλάζ, που θα έλεγε και ο γαλλομαθής Κατρούγκαλος.

Ε, αυτό το αναλαμβάνουν οι μύδροι κατά της «Δρακουλέσκου», τώρα που έχει πέσει σιωπητήριο για τον (άλλοτε) «Δράκουλα» Σόιμπλε. Πώς και ξαφνικά ο Τσίπρας και οι συν αυτώ «ξέχασαν» τον Σόιμπλε και η κυβερνητική προπαγάνδα διοχετεύει τα μύρια όσα για την Βελκουλέσκου; Εύκολο. Η μαντάμ Μέρκελ ζήτησε από τον Αλέξη να σταματήσει η στοχοποίηση του Σόιμπλε, γιατί χωρίς αυτόν συμφωνία δεν γίνεται. Ο Αλέξης επέβαλε σιωπητήριο και τα υπόλοιπα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Η απόφαση για συμφωνία είναι δεδομένη. Kαι για τους εντελώς αφελείς το είπε ο ίδιος ο Τσίπρας μετά τη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής, αποκαλύπτοντας ότι η Μέρκελ είναι… περισσότερο αισιόδοξη απο εκείνον! (εδώ). Μάλιστα, την ίδια ώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι «φοράει τη φανέλα του ΔΝΤ» (εδώ), η Λαγκάρντ αποκάλυψε (εδώ) ότι ο Τσίπρας τής ζήτησε να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Και ο Τσίπρας το επιβεβαίωσε (εδώ)!

Είναι δεδομένη, λοιπόν, η απόφαση για συμφωνία. Γιατί, διαφορετικά, ο Αλέξης, ο Πάνος και τ’ άλλα παιδιά πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τις καρέκλες τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αγκομαχά για να πιάσει το 20% στις δημοσκοπήσεις. Σιγά που θα τα σπάσουν με την Ντέλια, για να παραδώσουν πρόωρα στον Μητσοτάκη. Είναι πολύ σκληροί εξουσιαστές για να το κάνουν. Τα καλά της εξουσίας -και τα λεφτά- είναι πολλά. Εδώ δεν δίστασαν να φέρουν σκανδαλώδη διάταξη για να γλιτώσουν ένα με δύο χιλιάρικα από την εισφορά αλληλεγγύης και θα παρατήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους; Θα πάνε μέχρι το 2019 σαν ομάδα αυτοκτονίας, που λέει κι ο Κουρουμπλής (εδώ).

Εν κατακλείδι: όχι δεν έγινε ξαφνικά αρνάκι η «Δρακουλέσκου», αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της προπαγάνδας. Η συμφωνία θα γίνει είτε τώρα είτε λίγο αργότερα μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο περιτύλιγμα, δηλαδή τα «αντίμετρα» για τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων. Η αφαίμαξη είναι η μόνη που θα γίνει σίγουρα.


Ολα τα άλλα γίνονται για νοστιμίσει ο σερβιριζόμενος προπαγανδιστικός σανός. Καλή όρεξη, σε όσους τον δοκιμάζουν…  protagon.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου