Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ιερόν θαύμα. Φωνή Καραμανλή ηκούσθη


Του Γιάννη Σιδέρη

Και ιδού το παραπέτασμα του χρόνου εσχίσθη  και στόματα των κεκοιμημένων πολιτικών γέρθη, και εγένετο χαρά μεγάλη εις την ΝΔ! Κατά παράφραση ευαγγελικών ρήσεων η περιγραφή των γεγονότων, καθώς αφορούν στα ιερά οικόπεδα, και την χθεσινή αθωωτική απόφαση!

Και τότε εν τα ΜΜΕ φωνή εβρόντησε: Ο πρωθυπουργός της εποχής  του Βατοπαιδίου, Κώστας Καραμανλής, κεκοιμημένος έκτοτε πολιτικώς,  δήλωσε εύχαρις «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».

Άλαλα τα χείλη ημών των ασεβών, για τις δοξαστικές φωνές δικαίωσης. Έχουμε την πλάνην να θεωρούμε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν απηλλάγη από κάποιο δικαστήριο. Η δικαστική απόφαση απαλλάσσει τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα ως μη υπεύθυνα και παραπλανηθέντα από την πολιτική εξουσία. Δεν μπήκε εις την βάσανο να αποδώσει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση. Άλλωστε αναζήτηση πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί  να υπάρξει  αφού έχουν ήδη παραγραφεί, καθώς η Βουλή (φρονίμως ποιούσα;), έκλεισε τις εργασίες της πρόωρα, το 2009.

Βέβαια, το διαδίκτυο είναι πράμα του διαόλου. Οι μύστες του ανέσυραν μια δήλωση που είχε κάνει… ο άλλος του εαυτός, το 2008,  στην Κ.Ο. της ΝΔ,  στην οποία είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το θέμα του Βατοπαιδίου, εξαπολύων κατηγορητήριους κεραυνούς:   «Λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου, εκμεταλλεύθηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες… Σε πολιτικό επίπεδο, είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό, τι αρχικά εκτιμήσαμε, οφείλω να παραδεχθώ ότι έκανα λάθος, ήταν δικό μου, που δεν εκτίμησα τις μεγάλες διαστάσεις. Αναγνωρίζω ότι έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά. Αργήσαμε να κινηθούμε. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Αναγνωρίζουμε τα όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπαίδι και τις ευθύνες που μας αναλογούν…».

Άρα τότε αναλάμβανε πολιτική ευθύνη για υπόθεση που τώρα είναι σκηνοθετημένη σκευωρία!  Μετά της επανεμφανίσεώς του, τελούμεν εν προσμονή, όπως ομιλήσει και περί του  ελλείμματος και του χρέους που εγκατέλιπεν   επί των ώμων μας!

Εμίλησαν και άλλοι, άμεσα εμπλεκόμενοι ή εμπλακέντες. Εξ αυτών ο κ. Βουλγαράκης ο οποίος - θεωρούμε ότι - δεν πλήρωσε τόσο το Βατοπαίδι. Κατά τη γνώμη μας πλήρωσε τη φράση του ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό» που παρέθεσε ως υπερασπιστικό επιχείρημα στα υστερικά τηλεδικαστήρια του αφόρητου λαϊκισμού,  που θέλησαν να  μας αλλάξουν τις έννοιες της ελληνικής γλώσσας, ότι αν κάτι είναι νόμιμο  μπορεί να μην είναι  ηθικό (δεοντολογικό μπορεί  να μην είναι, αλλά δεν τον κατηγορούσαν γι αυτό).

Οι δυναστείες δεν μας εγκαταλείπουν

Στο εξωτερικό  οι πρώην πρωθυπουργοί, όταν αποδοκιμάζονται από την λαϊκή ψήφο, συνήθως θεωρούν την αποδοκιμασία τελεσίδικη και την πολιτική τους πορεία ως τερματίσασα τον βίον της.  Αποσύρονται και ιδιωτεύουν είτε ως συνταξιούχοι πλέον, είτε ως  εργαζόμενοι σε υψηλές θέσεις μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Προφανώς έχουν τα προσόντα γι αυτό, τα οποία  απουσιάζουν από αρκετούς δικούς μας, και δη τους πορφυρογέννητους, οι οποίοι από τα γεννοφάσκια τους προόρισται να κυβερνήσουν.

Εκλέγονται βουλευτές από νεαρή ηλικία, και μέχρι την ωριμότητα, η πολιτική παραμένει η μοναδική τους απασχόληση. Είναι η μόνη δουλειά που ξέρουν να κάνουν   και συνήθως όχι καλά. Αυτό μας έδειξε και η επιχειρούμενη επαναφορά των κ. Παπανδρέου  και Καραμανλή. Ο ένας επανήλθε ο άλλος το επιχειρεί.


Γιατί όχι; έτσι που τα πάντα εν σοφία εποίησαν;…



liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *