Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας θυρίδες,σπίτια-καταθέσεις στο εξωτερικό


Τις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό, βάζει στο μικροσκόπιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στοχεύοντας να εισπράξει, μέσα στο 2017, περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», οι αρμόδιες υπηρεσίες είσπραξης εσόδων έχουν ήδη ζητήσει από τις τράπεζες τα στοιχεία ταυτότητας των ενοικιαστών θυρίδων για να προχωρήσουν στη συνέχεια -όπου κριθεί απαραίτητο- σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο.

Στην Ελλάδα 5.500 οφειλέτες χρωστούν συνολικά πάνω από 70 δισ., ενώ το 2016 από το κυνήγι των εν λόγω οφειλετών εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους 635 εκατ. ευρώ.

Μπίζνες στο Μονακό
Οι περισσότεροι που έχουν φύγει στο εξωτερικό, ενώ χρωστούν μεγάλα ποσά στο κράτος, έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε κράτη που δεν έχει υπογραφεί ή δεν υπάρχει συμφωνία διοικητικής συνδρομής. Ένα από αυτά είναι το κράτος του Μονακό, το οποίο έχουν επιλέξει νέοι επιχειρηματίες για τις δραστηριότητές τους.

Κυνηγούν και «μικρά ψάρια»
Το κυνήγι δεν περιορίζεται μόνο στους μεγαλοοφειλέτες. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για το πρώτο δίμηνο το 2017. Τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ, με τα συνολικά χρέη 4.052.270 φορολογουμένων να ξεπερνούν τα 93,9 δισ. ευρώ. Από αυτά εκτιμούν στο ΥΠΟΙΚ ότι εισπράξιμα είναι το πολύ 15 δισ. ευρώ.

Για το 2017 έχουν προγραμματιστεί φοροέλεγχοι-εξπρές σε χιλιάδες φορολογουμένους. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 112.300 έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων, τήρηση βιβλίων, επιστροφές ΦΠΑ σε επαγγελματίες και θα δοθεί προτεραιότητα σε ανέλεγκτες υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας αλλά και παλαιότερες.Πηγή: reporter.gr    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου