Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Γ. Σακελλαρίδης: Ήσυχος μαθητής του μνημονίου ο Καμίνης – “Υποκριτές” Άρης και Νικήτας

Το πρόγραμμα της "Ανοιχτής Πόλης" και τις πηγές χρηματοδότησης του παρουσίασε σε κατάμεστο αμφιθέατρο του 9,84 ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Οι καταγγελίες για τους άλλους υποψηφίους και την κυβέρνηση. Όλη η ομιλία. Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση.

Επίθεση κατά Καμίνη, Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την παρουσίαση του προγράμματος της “Ανοιχτής Πόλης” στο αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολις, όπου βρέθηκε και το “ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ”.
984sakell2
Το “παρόν” στην εκδήλωση έδωσαν- στην πρώτη σειρά – Αλέξης Τσίπρας, Ρένα Δούρου, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κιμούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Μηλιός. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, βρίσκονται επίσης Πάνος Σκουρλέτης, Βασίλης Μουλόπουλος, Νίκος Χουντής, Γιάννης Βούτσης, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Παππάς.
sakellaridis-milios-tsipras-dourou-glezos
sakellaridis-dourou-tsiprasdourou-sakellaridissakellaridis-dourou-glezos-tsiprassakellaridis-kimoulis
sakklaridis3
“Ο Καμίνης απογοήτευσε”
«Ο κ. Καμίνης διαχειρίστηκε τον Δήμο για μία θητεία. Και απογοήτευσε» σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στον νυν Δήμαρχο. «Απογοήτευσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον στήριξαν. Γιατί, σε δύσκολες στιγμές, όταν η κρίση χτύπησε την πόλη, αυτός ήταν ένας αόρατος δήμαρχος. Ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης στην ομιλία του.
Για τις υποψηφιότητες Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη, τόνισε ότι «προέρχονται κι αυτοί από τον χώρο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, γιατί όλοι γνωρίζουν, ότι αυτοί ψήφιζαν στην Βουλή όσα εφάρμοζε ο κ. Καμίνης στον Δήμο».
«Αλήθεια, κύριε Σπηλιωτόπουλε και κύριε Κακλαμάνη, αν μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση φέρει στη βουλή κι άλλα μέτρα τι θα κάνετε; Θα μπείτε στην αίθουσα, θα ψηφίσετε ως βουλευτές για να μην πέσει η κυβέρνηση;
Και μετά; Θα ξαναφορέσετε τη μάσκα του υποψήφιου δήμαρχου;..» τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα της Ανοιχτής Πόλης
984sakell3Αναφερόμενος στην παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, σημείωσε ότι είναι μια ζωντανή παράταξη με συνέχεια, κινηματική δράση και προγραμματική επάρκεια.
«Για 8 χρόνια, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελένη Πορτάλιου, υπήρξε η μοναδική αντιπολίτευση της δημαρχίας Κακλαμάνη και Καμίνη. Έχει δώσει μάχες για την Πόλη» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κάλπη της Αθήνας θα στείλει πολιτικό μήνυμα σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
H προγραμματική πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, έχει διαρθρωθεί σε 5 άξονες όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης:
  • Ο πρώτος άξονας είναι η στήριξη της κοινωνίας. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην πόλη, και η επιστράτευση των δυνάμεων της αλληλεγγύης.
  • Ο δεύτερος άξονας είναι η μάχη για την ποιότητα ζωής στις γειτονιές.
  • Ο τρίτος άξονας του προγράμματός βάζει στο επίκεντρο τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία.
  • Ο τέταρτος άξονας των παρεμβάσεών της Ανοιχτής Πόλης αφορά την οικονομική ζωή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς
  • Τέλος ο πέμπτος άξονας είναι η δράση του δήμου στο πεδίο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.
984sak
Για τη χρηματοδότηση του
«Πέντε είναι οι πηγές χρηματοδότησης» του προγράμματος σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη: 1. Οι αποδόσεις φόρων που εισπράττει το κράτος για λογαριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 2. Τα ίδια έσοδα από δημοτικά τέλη. 3η χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ 4. Ο δανεισμός. 5. Ο περιορισμός των δαπανών και η ανακατανομή των υπαρχόντων πόρων.
Όλη η ομιλία:

Πηγή φωτογραφιών: σελίδα Facebook της Ρένας Δούρου, Twitter Γαβριήλ Σακκελαρίδη, left.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *