Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Το “μαξιλάρι” του Κασσελάκη βγάζει πολάκειες ασυναρτησίες…

 


O Στέφανος Κασσελάκης έχει αναθέσει την “επιμόρφωσή” του στον ρεβανσιστή Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον τροφοδοτεί με ψέματα και κακοήθειες σε βάρος πρώην συντρόφων τους.

 

  γράφει ο  Γιώργος Καρελιάς

 

Ένας αρχηγός κόμματος, ακόμα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δικαιούται να μη γνωρίζει κάποια πράγματα. Ιδιαίτερα αν είναι νεόκοπος στην πολιτική, πολύ νέος στην ηλικία και έχει μικρή σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Τέτοιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο πρέπει να αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της άγνοιας.

 

Αυτό που δεν μπορεί να αναγνωρίζεται σε κανέναν είναι να λέει τη μία φορά «άλφα» και την άλλη φορά «ωμέγα», δηλαδή ασυναρτησίες για λόγους σκοπιμότητας, που αγγίζει τα όρια της κακοήθειας.

 

Στις 26 Οκτωβρίου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, o κ. Κασσελλάκης εκθείασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δισ. στα ταμεία το 2019 και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα». Τότε ο κ. Κασσελάκης έκανε άνοιγμα στον κ. Τσακαλώτο, προσπαθώντας να αποτρέψει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ο κ. Τσακαλώτος αποχώρησε και χτες ο κ. Κασσελάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, άλλαξε τροπάρι: «Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου».

 

Τι από τα δύο ισχύει; Ήταν επιτυχία το μαξιλάρι του Τσακαλώτου; Ήταν κακή μνημονιακή απόφαση; Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν; Εκτός αν αυτός που τα λέει είναι άσχετος και δεν ξέρει τι λέει.

 

 

Ο κ. Κασσελάκης είναι εμφανώς άσχετος. Για δύο πολύ εμφανείς λόγους:

 

Πρώτον, διότι το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων δεν ήταν «του Τσακαλώτου». Ήταν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και ο Αλέξης Τσίπρας το έχει επικαλεστεί πολλές φορές ως επιτυχία σε κοινοβουλευτικές συγκρούσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεύτερον, διότι το «μαξιλάρι» δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, όπως λέει ο νυν αρχηγός. Ήταν επιλογή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφύγει την προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία θα την υποχρέωνε να υιοθετήσει ένα είδος νέου Μνημονίου.

Μια που ο κ. Κασσελάκης σε κάθε ομιλία του επικαλείται τον προκάτοχό του, καλό θα ήταν να τον ρωτήσει τι ήταν το «μαξιλάρι». Ας ρωτήσει, έστω, κάποιον από τους «προεδρικούς» (του Τσίπρα) που είναι ακόμη δίπλα του. Θα του πουν. Ας ρωτήσει τον Σωκράτη Φάμελλο (δικός του είναι, όχι της «Ομπρέλλας), ο οποίος στις 6 Ιουλίου έλεγε στη Βουλή: «Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Και παρέδωσε το γνωστό μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων». Θα του πει και αυτός.

 

Και τότε ο νέος αρχηγός θα μάθει και δεν θα λέει άλλα αντ΄άλλων. Αλλά ο κ. Κασσελάκης έχει αναθέσει την «επιμόρφωσή» του στον ρεβανσιστή Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον τροφοδοτεί με ψέματα και κακοήθειες σε βάρος πρώην συντρόφων τους.

 

Έτσι όπως πάει ο κ. Κασσελάκης, σε λίγο θα αποκηρύξει κάθε θετική απόφαση των κυβερνήσεων του κόμματος του οποίου σήμερα ηγείται. Μάλιστα, τώρα που τον έχουν βάλει να λέει κάθε τρεις και λίγο το περί «πατριωτικής Αριστεράς», δεν αποκλείεται αύριο να πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν…αντιπατριωτική.

 

Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει ούτε την πρόσφατη πολιτική ιστορία, δεν έχει δικό του πολιτικό έρμα, λέει ό,τι του λένε, άγεται και φέρεται. Και αφού βασικός συμβουλάτορας και καθοδηγητής του είναι ο Παύλος Πολάκης, μοιραίο είναι να οδηγείται σε απανωτές γκάφες.

Δυστυχώς, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σε θέση να καταλάβει αυτό που έχει πει ο Ισπανός φιλόσοφος Xoακίν Σετάντι: «Να φυλάγεσαι από εκείνον που σε εξωθεί σε μια ενέργεια που δεν έχει κανένα ρίσκο για τον ίδιο»…

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *