Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Με Πολάκηδες και τρολ ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον αφανισμό…

 


Πλην ενός κομματιού φανατικών, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πάει στο σπίτι του. Και αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ανενόχλητη ό,τι θέλει και θα κερδίζει άνετα όσο κι αν φθείρεται.

 

γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι(ή μήπως ήταν;) κόμμα της Αριστεράς, το πρώτο που κατάφερε να φτάσει στην κυβερνητική εξουσία. Μετά τη βαριά ήττα των πρόσφατων εκλογών και την αλλαγή αρχηγού, μια αλάνθαστη συνταγή για να οδηγηθεί στην περαιτέρω συρρίκνωση και στην  εξαφάνιση είναι να(φαίνεται ότι) τον κουμαντάρει  ένας εμφανώς ακατάλληλος αρχηγός με καθοδηγητές και υποβολείς ανίκανους, ρεβανσιστές και εκλεκτούς των τρολ, επώνυμων και ανώνυμων.

 

Αυτοί που περιβάλλουν και καθοδηγούν το νέο, άπειρο και άσχετο αρχηγό(η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ήταν συνονθύλευμα ασυναρτησιών και απειλών), ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: να ελέγξουν αυτό που έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο μικρό κι αν είναι, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί σύντομα να σημαίνει ότι θα είναι τρίτο ή και τέταρτο στην κατάταξη.

 

 Ο Παύλος Πολάκης, alter ego του Κασσελάκη,  μπορεί να μπουνταλοφέρνει, αλλά γνωρίζει καλά ότι, όταν λέει  πως θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ «κυβερνώσα Αριστερά», είναι για να γελούν(και) οι χοχλιοί της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο Πολάκης απευθύνεται σε ένα φανατικό κομμάτι ΣΥΡΙΖΑίων, που  έχουν νηπιακή πολιτική κρίση. Είναι αυτοί τους οποίους «ντόπαρε» την τελευταία τετραετία λέγοντάς τους ότι επίκειται… μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «έκρυβαν» οι δημοσκοπήσεις! Λίγο καιρό πριν από τις εκλογές έλεγε ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες» , πρόβλεπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι 4-5 μονάδες μπροστά πανελλαδικά» και στα Χανιά (ιδιαίτερη πατρίδα του) «δέκα μονάδες μπροστά»! Έπεσε σε όλα μέσα, αλλά από την ανάποδη! Ειδικά στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 22 μονάδες διαφορά!

 

 

  Ποια είναι η διαφορά του τότε με το σήμερα; Τότε ο Πολάκης «υπηρετούσε» άλλον αφέντη και σήμερα άλλον. Υπονόμευε και τον Τσίπρα (συνειδητά με όσα έλεγε και έκανε), υπονομεύει αντικειμενικά και τον Κασσελάκη. Εκείνος(ο Πολάκης) το ξέρει,  για τον Κασσελάκη είναι αμφίβολο.

 

 Ο Πολάκης έχει την ευκαιρία να πάρει τώρα τη ρεβάνς. Για όλα. Δεν τον νοιάζει αν αυτή η ρεβάνς θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον αφανισμό. Συνειδητά το κάνει. Τότε, λίγο πριν από τις εκλογές του Μαίου του 2023, έλεγε ότι βαδίζει  προς τη νίκη. Και πήρε 18%, 23 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 13%, ο Πολάκης μιλάει για «κυβερνώσα» Αριστερά. Φυσικά, κοροϊδεύει όσους τον ακούνε και τον διαβάζουν.  Όπως τους κορόιδευε και πριν από μερικούς μήνες.

 

 

 Ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά γνώριζε ότι ο Πολάκης τον υπονόμευε. Γι’ αυτό και τον παρέπεμψε για διαγραφή. Αλλά, δυστυχώς γι’ αυτόν(τον Τσίπρα) και το κόμμα του, έκανε πίσω. Ο Τσίπρας γνώριζε, επίσης, ότι ο Πολάκης κορόιδευε όταν εξέπεμπε παιάνες από το πληκτρολόγιό του.

 

 Σήμερα δεν ξέρουμε τι πιστεύει ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι αμφίβολο αν ξέρει και ο ίδιος.  Αναμφισβήτητο είναι ότι ο νέος αρχηγός έχει αποφασίσει να πορευθεί στηριζόμενος εκ δεξιών σε τρολ(επώνυμα και ανώνυμα) και εξ ευωνύμων στον Πολάκη και μερικούς «ψιλούς» της πολιτικής. Τα τρολ και ο Πολάκης «διατάζουν» και ο Κασσελάκης συμμορφώνεται.

 

   Μπορεί ο Κασσελάκης να πιστεύει ότι, αν «νικήσει» την Αχτσιόγλου και τον Τσακαλώτο, θα είναι καβάλα στ’ άλογο. Δεν αποκλείεται τα τρολ και ο Πολάκης να τον έχουν πείσει. Και να μην είναι σε θέση να καταλάβει ότι η προσδοκία αυτή κινείται μεταξύ αφέλειας και αυταπάτης. Αν δεν ξέρει τι σημαίνουν οι συνταγές Πολάκη, ας ρωτήσει τον Τσίπρα. Ο Κασσελάκης παρέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ στο  18%, που ήδη φαντάζει μεγάλο.  Σε λίγους μήνες μπορεί να αναγκαστεί να τον παραδώσει μονοψήφιο. Και  τότε κανένας Πολάκης και κανένα τρολ δεν θα είναι μαζί του. Θα τον πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

 

 Αλλά αυτό θα είναι το μικρότερο κακό. Η μεγάλη ζημιά θα έχει γίνει, γίνεται τώρα. Πλην ενός κομματιού φανατικών, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πάει στο σπίτι του. Και αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ανενόχλητη ό,τι θέλει και θα κερδίζει άνετα όσο κι αν φθείρεται.

 

 Γι’ αυτό όσα γίνονται εδώ και ενάμιση μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να περιγραφούν με την παροιμιώδη ρήση του Μέτερνιχ:  «Είναι κάτι περισσότερο από έγκλημα, είναι λάθος»…

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *