Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στο ίδιο έργο ...θεατές Γράφει ο Σταύρος Φυντικάκης

Στο ίδιο έργο…..θεατές*
Του Σταύρου Φυντικάκη
 
Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Καλοκαιριού, που κατέκαψαν τη χώρα και που θρηνήσαμε όλοι το χαμό, εκατό συνανθρώπων μας και στις σημερινές εκδηλώσεις οργής - αγανάκτησης των νέων, μετά την άνανδρη δολοφονία του νεαρού ΑΛΕΞΗ?


Πρώτα απ’ όλα το άλλοθι και η δικαιολογία που πρόβαλε η Κυβέρνηση και στις δύο περιπτώσεις : Τότε την εγκληματική ολιγωρία των αρμόδιων Κρατικών φορέων, για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, η Κυβέρνηση την απέδωσε, στην «ασύμμετρη απειλή», και στο «στρατηγό άνεμο».
Σήμερα κρύβεται, πίσω από τον φόβο, μήπως υπάρξει ακόμη ένα θύμα, για να δικαιολογήσει την εξοργιστική αδράνεια της Αστυνομίας στα φαινόμενα λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Δεν έδειξε όμως τον ίδιο φόβο, όταν «αγανακτισμένοι Πολίτες» ανά την Ελλάδα, έπαιρναν το νόμο στα χέρια τους, κτυπώντας νέα παιδιά δεκαπεντάχρονα!!, δήθεν για την «προστασία και την διασφάλιση της Δημόσιας τάξης»…
Άρχισαν βέβαια, να χρεώνονται και πάλι αυτές οι εκδηλώσεις των νέων της χώρας μας, σε ύποπτα στοιχεία, εξωτερικά υποκινούμενα!!!
Ούτε μπήκαν καν στο κόπο να σκεφτούν, μήπως αυτό καθεαυτό το γεγονός, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και απλώς ήταν η αφορμή για μια κοινωνική εξέγερση και να αναζητήσουν τα πραγματικά αίτια, που δεν είναι άλλα από τα αδιέξοδα που τους έχουμε οδηγήσει, και γι αυτό ευθυνόμαστε όλοι μας.
Τη θέση αυτή της Κυβέρνησης και στις δύο περιπτώσεις, συνεπικούρησε εκπρόσωπος της Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμπτωση ? Ίσως ….
Το άλλο κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις, είναι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ανακούφισης των πυροπαθών και των επαγγελματιών αντίστοιχα. Τα τριχίλιαρα τότε, τα δεκαχίλιαρα και κάτι παραπάνω, σήμερα. Οι Πολίτες θα κληθούμε, μέσα στα άλλα, που μας κληροδοτεί η σημερινή Κυβέρνηση, της «σεμνότητας και της ταπεινότητας», να πληρώσουμε και αυτές τις «γαλάζιες επιταγές», «εξαγοράς Πολιτικού κόστους», αφού μέσα από αυτές, επιχειρείται το κουκούλωμα της Κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας.
Και Τρίτη και βασική ομοιότητα: Καλοκαίρι του 2007 η Κυβέρνηση ελέγχεται για τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων , το γνωστό σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, που μπήκε στο αρχείο, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες, σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Σήμερα, εδώ και τρείς μήνες, η χώρα ταλανίζεται από το σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών, των εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου, με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και που όπως φαίνεται και αυτό οδηγείτε, ολοταχώς στο αρχείο. Σύμπτωση ? Ίσως …..
Κάνοντας αυτό τον παραλληλισμό, των δύο αυτών γεγονότων ταυτόχρονα, αισθάνθηκα να εκτυλίσσεται μπροστά μου, «το ίδιο έργο», όπως και σε πολλούς άλλους συμπολίτες μου, αλλά με «θεατές»!! πάντοτε, Εσάς και την Κυβέρνησή σας κε Πρωθυπουργέ !!!
Άλλωστε το δηλώσατε πρόσφατα σε συνέντευξή σας: «Παρακολούθησα αρκετές ώρες Τηλεόραση» τις ημέρες που εκτυλισσόταν τα γεγονότα και «διαπίστωσα υπερβολές»!!!
*Το άρθρο αυτό γράφτηκε από τον υπογράφοντα τις μαύρες εκείνες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από την "γαλάζια" κουστωδία της σεμνότητας και της ταπεινότητας της ΝΔ και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" πριν από τέσσερα χρόνια.! Επειδή δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη το αναδημοσιεύω, (με αφορμή την κατάπτυστη ανακοίνωση της Κυβέρνησης περί κουκολοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και νεκρών στην "marfin" ), για να θυμηθούμε ποιοί ολιγώρησαν εσκεμένα και τι είχε συμβεί τότε, με αφορμή την άνανδρη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη..!!

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *