Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Deutsche Bank: Ενδείξεις για σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης

Σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης που η αξία τους μπορεί να ξεπερνά τα 420 δις ευρώ.
Όπως αναφέρει το Capital.gr η έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας επισημαίνει ότι αν οι γεωλογικές έρευνες επαληθευτούν η Ελλάδα θα έχει σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.

Οι σεισμολογικές έρευνες που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2013 θα δώσουν οριστική απάντηση για το αν πράγματι τα κοιτάσματα είναι τόσο μεγάλης αξίας.
Με δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το 25% των εσόδων θα δαπανηθεί στην εξόρυξη και ένα ακόμα 25% στο κέρδος της εταιρείας που θα αναλάβει τις εργασίες σε περίπτωση που οι γεωλογικές έρευνες επαληθευτούν το καθαρό κέρδος για τη χώρα θα είναι της τάξης των 200 δις ευρώ που είναι η αξία ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας.
Ένα τέτοιο κοίτασμα στην περιοχή της Ελλάδας θα κατατάξει τη χώρα στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και δημιουργεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
http://www.koutipandoras.gr/



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *