Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ RASS ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

ΣΤΟΧΟΣ Η "ΙΣΟΠΑΛΙΑ" ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Σύμφωνα με έρευνα της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24,8%.
Στην τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, και το ΚΚΕ με 4,8%.
 Σημειώνουμε την εμφανιζόμενη στην έρευνα κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποχωρήσεις στελεχών, καταγράφουν υποτίθεται, ποσοστό 2,8%, κάτι που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα έμεναν εκτός Βουλής.
Οι πολίτες, πάντα κατά τη δημοσκόπηση, αποδίδουν την κατάρρευση του κόμματος του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις (37%), σε κέντρα που είχαν συμφέρον να διαλυθεί (28,7%), αλλά και στα λάθη του αρχηγού του (23,2%).

Σε ποσοστό 49,6% οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι του 28,8% των προτιμήσεων που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 20,6% απαντά «κανένας».
Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία. Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 θα εμπιστευόταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 28,4% απαντά πως δεν θα εμπιστευόταν καμία κυβέρνηση.
Ακόμη, σε ποσοστό 43,7% οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% πιστεύει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο και το 19,8% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο.
Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, έναντι του 24,7% που πιστεύει το αντίθετο.
Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις για τη νέα προσπάθεια του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς σε ποσοστό 83,6%, οι πολίτες θεωρούν ότι η ΡΙΚΣΣΥ δεν θα μακροημερεύσει.
Στα εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας, η οποία τονίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία της, συγκαταλέγονται και οι απαντήσεις για τον Γ. Στουρνάρα, με θετικές γνώμες σε ποσοστό 47,7% και αρνητικές σε ποσοστό 47,1%.
Όσον αφορά την οικονομία, το 38,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.
Τέλος, σε ερώτηση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το 49,5% δηλώνει ότι η ελεύθερη λειτουργία των μικρών καταστημάτων όλες τις Κυριακές δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 47,2% συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ
Σοβαροί πολιτικοί παρατηρητές εξέφρασαν στην Iskra ζωηρότατες αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έρευνας της Rass. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η έρευνα αυτή περισσότερο έχει πολιτικές προθέσεις παρά αποβλέπει στην αποτύπωση πραγματικών τάσεων. Στόχος της είναι μάλλον να καταδείξει ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ διακυβεύεται πλέον ευθέως, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταρρέουν.
Άλλοι παρατηρητές εκτιμούσαν ότι είμαστε σε μια φάση σφοδρής και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επικοινωνιακής αντεπίθεσης του κατεστημένου με στόχο, αν όχι να ανατραπεί τεχνητά το σκηνικό σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, πάντως να εμφανισθεί σε κάθε περίπτωση ότι η Αριστερά συνολικά έχει «κολλήσει» και το παιχνίδι είναι τώρα ισόπαλο και «ντέρμπυ».
Αυτά άλλωστε εμφανίζονται σε μια σειρά αλλά «ευρήματα» της έρευνας της Rass, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ναυαρχίδα» του Α. Σαμαρά και της ΝΔ, και κυρίως σε εκείνα που αφορούν την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας αλλά και τη στάση απέναντι στο ευρώ!!!

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
Η ανεξέλεγκτη, σκοτεινή, και μεθοδευμένη επικοινωνιακή επίθεση της Δεξιάς και της συγκυβέρνησης αναδεικνύουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι η Αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμμία πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία μονοπωλεί, ακόμα και τα κρατικά, το μαύρο μέτωπο του συγκυβερνητικού κατεστημένου, δεν διαθέτει καμμία τύχη να επικρατήσει στον αγώνα για την κατάκτηση της κυβέρνησης.
Αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να αντιδράσουν σθεναρά στην επικοινωνιακή κατατρομοκράτηση του πληθυσμού και κυρίως να αντιδράσουν στην ελεεινή «πλύση εγκεφάλου» που ασκούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, , πρωτοστατούντων των κρατικών, σε βάρος της Αριστεράς.
Ταυτόχρονα, κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την άμεση ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αριστερές δυνάμεις να ριζοσπαστικοποιήσουν την πολιτική τους, να επιχειρήσουν μια μεγάλη στροφή στην ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, να καταστήσουν πιο σαφείς πιο επιθετικές, πιο επίκαιρες, πιο εναλλακτικές και συνεκτικές τις προγραμματικές τους θέσεις και κυρίως να συμπήξουν ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, κινημάτων, θετικών προτάσεων και εναλλακτικής προοπτικής.
http://www.iskra.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *