Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Ο Βενιζέλος ζήτησε επέμβαση στη Συρία πριν καν το αποφασίσει ο Ομπάμα»

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους δανειστές για πλήρη αποτυχία, σημειώνοντας ότι οικονομικά σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens, κρατούν «δεμένη» την κυβέρνηση στο άρμα της Γερμανίας, ενώ παράλληλα έδωσε το έναυσμα της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές και τη βάση.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της συμμετοχής της Ελλάδας σε μια επικείμενη επέμβαση στη Συρία από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει δώσει «πράσινο φως» ο ΟΗΕ και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Βενιζέλο.
«Αυτό όμως που μας εντυπωσιάζει είναι πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα.
Πρώτος και καλύτερος ο κος Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουνε.
Και ως βασιλικότερος του βασιλέως, ζήτησε επέμβαση στην Συρία, πριν καν αποφασίσει ο ίδιος ο Ομπάμα», είπε ο κ. Τσίπρας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα της επικαιρότητας, όπως τις δηλώσεις Σόιμπλε για ένα νέο πακέτο, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και την παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ. Μιλώντας σε δηκτικό τόνο ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έκανε πολλή δουλειά το καλοκαίρι» και λέγοντας ότι «προχώρησε στη διάλυση των νοσοκομείων, ονοματίζοντάς την “αλλαγή χρήσης”, βάφτισε τις ανθρωποθυσίες “κινητικότητα” και “διαθεσιμότητα”, προχώρησε με θρησκευτική ευλάβεια την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έβαλε τα θεμέλια για τη διάλυση της παιδείας, προετοίμασε το έδαφος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Επίσης ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως είπε, «σήμερα η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια, σαν αυτό του κ. Στουρνάρα που αποκάλυψε ότι η πραγματική ανεργία είναι 14%, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή σαν τις διαβεβαιώσεις του, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αρκεί να το πιστέψουμε».
Και συμπλήρωσε ότι:
«Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν», πρόσθεσε, «ή ο άνθρωπος είναι άσχετος και ανίκανος…Και δεν καταλαβαίνει ότι όταν το χρέος έχει φτάσει στο 174% του ΑΕΠ και οι πάντες στον πλανήτη το θεωρούν μη βιώσιμό, η δουλειά του υπουργού των οικονομικών δεν είναι να καθησυχάζει αλλά να κρούει το κώδωνα του κινδύνου και να ζητάει λύση και αλλαγή πορείας. Ή, το χειρότερο, ο άνθρωπος δεν είναι ανίκανος αλλά φερέφωνο».
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, για τις οποίες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει πολύ σύντομα και ίσως με προτροπή των δανειστών.
«Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει μία κυβέρνηση που λέει ναι σε όλα, που θα είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα με έδρα το Λουξεμβούργο ή θέλει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα», σημείωσε.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *