Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με το ένα πόδι εκτός δημοσίου χιλιάδες εργαζόμενοι

Κλείδωσαν σήμερα οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων. Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος ουσιαστικά για την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καταργηθούν οι αντίστοιχες υπουργικές θέσεις.
Η αναλυτική λίστα με τα ονόματα όσων θα δουν την πόρτα της εξόδου απότο δημόσιο θα οριστικοποιηθεί μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε δημοσιότητα. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι 3.200 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Αναλυτικότερα οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ανά υπουργείο έχουν ως εξής
1.835 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το υπουργείο Παιδείας
758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
618 από το υπουργείο Εργασίας
485 από το υπουργείο Οικονομικών
410 από το υπουργείο Άμυνας
250 από το υπουργείο Πολιτισμού
138 από το υπουργείο Τουρισμού
131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από το υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας
48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
10 από το υπουργείο Εξωτερικών
20 από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΡΙΖΑ: «Διάλυση του κοινωνικού κράτους»
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις επιλογές της και κάνει λόγο για διάλυση του κοινωνικού κράτους.
“Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας”, σημειώνεται.
Επίσης, η Κουμουνδούρου αναφέρει στην ανακοίνωση ότι το δημόσιο θα πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης για την επανεκκίνηση της οικονομίας.  
“Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν. Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας” αναφέρεται. 
http://www.koutipandoras.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *