Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Προς πλήρη απελευθέρωση οι επαγγελματικές μισθώσεις

Την τρόικα και την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων. Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι τα συμβόλαια ενοικίασης καταστημάτων και γραφείων έχουν 12ετή ισχύ και στην περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να διώξει τον επιχειρηματία θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση 24 μηνών.
Αν δεν καταγγελθεί το μισθωτήριο μέσα σε εννέα μήνες μετά το πέρας της 12ετίας, τότε αυτόματα παρατείνεται για άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή στα 16.
Οι υπέρμαχοι της απελευθέρωσης των μισθωμάτων υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό η επανεκκίνηση της κτηματαγοράς είναι εφικτή καθώς θα διευκολυνθεί η είσοδος ξένων επενδυτών στην αγορά των εμπορικών και επαγγελματικών ακινήτων. Κι αυτό γιατί όσοι σπεύσουν να αγοράσουν καταστήματα και γραφεία θα μπορούν στη συνέχεια να τα νοικιάζουν με σύμβαση απεριόριστη ως προς τη χρονική διάρκεια.
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας θα προκαλέσουν μεγάλη πτώση των τιμών των ακινήτων.
http://www.efsyn.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *