Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μία αναγκαία ομαδική απόλυση

Αν πιστέψει κανείς αυτά που λένε και γράφουν τα χρεωκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συμφωνήσει στις αλλαγές που αφορούν το καθεστώς των…ομαδικών απολύσεων και παράλληλα η κυβέρνηση και η τρόικα δεν μπορούν να καταλήξουν στο πώς και στο πότε θα εφαρμοστούν αυτές που οι αλλαγές που αφορούν το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.


Το σχήμα μοιάζει κάπως παρανοϊκό και μάλλον είναι, καθώς η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις, για να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό και στον, λεγόμενο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, μόνο σε μία φάση παράνοιας μπορεί να διεξαχθεί.

Αν, από την άλλη, δεν πιστεύεις αυτά που λένε και γράφουν τα χρεωκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τότε τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και ούτε παράνοιες, ούτε και παρανοήσεις υπάρχουν. Προφανώς κανένας λογικός άνθρωπος, όταν η ανεργία μέσα σε τρία χρόνια έχει διπλασιαστεί και το μνημόνιο έχει καταστρέψει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως λογική τη συζήτηση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Τ’ ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες προστασίες είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι η τρόικα θέλει να καταργήσει αυτές τις προστασίες και πως αυτό δημιουργεί ένα κάποιο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αλλά το θέμα, το θέμα μας, είναι να βγούμε από αυτή τη συζήτηση.

Το τι συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα και το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα – και – αυτής της διαπραγμάτευσης δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ότι και να συμβαίνει, ότι και να συζητούν, ότι και να συμφωνήσουν τελικά, έχει πολύ μικρό ειδικό πολιτικό βάρος.

Γι’ αυτούς το μόνο που έχει σημασία είναι να συνεχιστεί το «πρόγραμμα» της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι μόνονΓι’ εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να οργανώσουμε μία απόλυτα αναγκαία ομαδική απόλυση μέσα στους επόμενους μήνες, να απολύσουμε αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς.

Ο alterthess ιανός

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *