Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Κι οι άλλοι χτενίζονται…

 


γράφει ο Πέτρος Μανταίος

 

Αντιγράφω από σκόρπιες σημειώσεις τελευταίων ημερών: «Στα πολιτικά, τον βρήκα… συντηρητικό. Απέφυγα τα πολλά, γιατί καταλαβαίνω τη συντηρητική στροφή, αυτή την επιστροφή στο σπίτι, το home sweet home (σπίτι μου, σπιτάκι μου…), που επιβεβαίωσαν εντυπωσιακά τα αποτελέσματα. Τον αντιμετώπισα βέβαια με ευγένεια, διακριτικά. Αλλά και τι να έλεγα; Αλλωστε, ούτε κι εγώ καταλαβαίνω πού βρίσκομαι αυτή την ώρα και πού πηγαίνω· πού πηγαίνουμε!».

 

Πώς φτάσαμε στο εκλογικό αποτέλεσμα; Η σταδιακή «προσέγγιση» στις κάλπες από την κυβέρνηση, όταν η αντιπολίτευση έκανε μια «κούφια» αντιπολίτευση, περίπου ανυποψίαστη. Ξεσκαρτάρω αυτόν τον καιρό παλιές εφημερίδες και αντιγράφω, ενδεικτικά, από τίτλους ενός μόνο φύλλου της «Συντακτών», Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2023· τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

 

«Επιχείρηση εξωραϊσμού για το χάλι της ακρίβειας – Ο πρωθυπουργός προσπάθησε χθες να μακιγιάρει τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Παροχές σε βάθος… τετραετίας – …ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε αβέβαιες προεκλογικές υποσχέσεις κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για την οικονομία. Μαγική εικόνα για την ακρίβεια – Το πρόβλημα κάτω από το χαλί κρύβει ο Μητσοτάκης με τη ρήση “τα χειρότερα τα έχουμε δει”. Κορυφώνεται το “μπάχαλο” με τις επιδοτήσεις ρεύματος. Περίπου “μπαράζ” παροχολογίας με προσωρινές ενέσεις ανακούφισης στο κρίσιμο θέμα της ακρίβειας, με υποσχέσεις που γεννούν μελλοντικές προσδοκίες…».

 

Ιδια στιγμή, 25 Ιανουαρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές! Ιδια μέρα, ο Μητσοτάκης επισκέπτεται την Κρήτη «Με ΜΑΤ και… καθρεφτάκια» (τίτλος στη «Συντακτών» της επομένης): «Η παρουσία (…) είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα με μεγάλες δόσεις παροχολογίας, ειδικά ως προς τα σχεδιαζόμενα έργα και χρηματοδοτήσεις (…) μελανό σημείο (…) αγνόησε προκλητικά τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι». Δεν χρειάζεται να παραπέμψω στα ποσοστά που πήρε η Ν.Δ. στην Κρήτη!

 

Τι να ψάχνεις; Με μπάχαλα, παροχές, υποσχέσεις και μελλοντικές προσδοκίες έγινε ο γάμος. Κι οι άλλοι ακόμα χτενίζονται…  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *