Την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η κοινοβουλευτική δράση κι οι καταγγελίες της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, σε βαθμό που ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, να τεθεί το ζήτημα στην Διάσκεψη των Προέδρων. Στην επιστολή του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγα, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κ. Τριαντάφυλλου, επισημαίνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πρέπει να ασχοληθεί με την «συγκεκριμένη συνεχή, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά» ζητώντας «να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία».
Η αφορμή για την επιστολή αυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν οι καταγγελίες της Ζ. Κωνσταντοπούλου εναντίον του Κ. Τριαντάφυλλου για τον οποίο σημείωσε ότι με χρήματα της Βουλής παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και της COSAC. Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Τραγάκης, «αποκατέστησε την αλήθεια» σχολιάζοντας ότι το γεύμα ήταν για όλους τους βουλευτές της COSAC κι ότι, κατά την διάρκεια του γεύματος και μετά από πρόταση του Κ. Τριαντάφυλλου, όλοι οι νέοι βουλευτές κάθισαν μαζί ώστε να συζητήσουν την δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων βουλευτών, πρόταση που έγινε δεκτή από το προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Το ΠΑΣΟΚ μιλά για «συκοφαντική δυσφήμιση» προς το πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κόμματος, η οποία «ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης βουλευτού, που κατ' επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε προεδρεύοντα». Συνεχίζοντας τις κατηγορίες κατά της Ζ. Κωνσταντοπούλου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο πλουραλισμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας «δεν είναι επιτρεπτό να καλύπτει τις κατ' επανάληψη προσωπικές επιθέσεις που επιχειρούν τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατ' εφαρμογή της τακτικής της «λάσπης στον ανεμιστήρα».