Τρίτη 15 Μαΐου 2018

"Εμφύλια πυρά" στον Κοτζιά για τη Γάζα



Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε εμφύλιος με αφορμή τη "σφαγή" στη Γαζά. Αννέτα Καββαδία και Φωτεινή Βάκη έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο χαρακτήρισαν "Πόντιο Πιλάτο".


Τόσο η κα. Καββαδία όσο και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Βάκη χαρακτήρισαν δολοφονική την επίθεση του Ισραήλ και «καρφώνοντας» τον υπουργό Εξωτερικών τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να επικρατούν λογικές Ποντίου Πιλάτου.

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Καββαδία χαρακτήρισε μάλιστα, κυνική την προσπάθεια εξομοίωσης θύτη και θύματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη που κατέθεσε στη Βουλή ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επέμβαση του στρατού του Ισραήλ στην Γάζα που οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων, παιδιών και ηλικιωμένων», είπε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να τηρείται τακτική ίσων αποστάσεων.

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την αιματοχυσία από τα πυρά του Ισραήλ έγραφε:

«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας.

Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».



















 reporter.gr  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *