Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το κοινό συμφέρον είναι και δικό μας Της Σοφίας Κουρεντή*


Η άποψη ότι η εργασία, με οποιοσδήποτε όρους, αποτελεί δικαίωμα ιερότερο της απεργίας είναι μια καραμέλα που τελευταία πιπιλούν πολλοί.
Η προάσπιση, δε, της απεργίας ταυτίζεται από μερικούς  μέχρι και με ...τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Απέναντι στην ολοένα δημοφιλή "θεωρία των άκρων", πρέπει να υπάρξει αντίλογος.
Μπορεί η οργισμένη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο συνδικαλιστής  δημοτικός υπάλληλος
προς τις απεργοσπάστριες συναδέλφους του να ήταν περισσότερο κακόγουστο σόου παρά μια μάχιμη απάντηση στην απεργοσπασία, ωστόσο αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι άλλο : Πότε θα αντιληφθούμε το δικό μας συμφέρον ως κοινό με αυτό των συναδέλφων μας ?

Γιατί η εργοδοσία βρίσκει πάντα καλοθελητές οι οποίοι, για να κρατήσουν την ετοιμόρροπη βολή τους, γυρνάνε την πλάτη στους ομοίους τους? 
Αν κάτι πληρώνει ακριβά σήμερα  ο λαός είναι ακριβώς αυτό : Η ανυπαρξία εκείνου του ένστικτου που σπρώχνει τον κάθε έναν από εμάς στη συλλογικότητα και όχι στον ωχαδερφισμό και την απομόνωση.
 
Πηγή : http://ameiniasopallineus.blogspot.gr/ Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 6ημέρες στις 16 -11-2012

*Η Σοφία Κουρεντή είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας - Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών..και είναι μόνιμη κάτοικος Παλλήνης.!!


 e-mail:stfintikakis@gmail.com

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείριση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.



                       
                       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *