Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η "Αττική Συνεργασία" καταγγέλλει παράδοση των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο

Την αντίθεσή της στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω της κατασκευής με ΣΔΙΤ τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, υπογράμμισε η περιφερειακή παράταξη "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο" στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της "Αττικής Συνεργασίας", ενώ για άλλη μια φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εμφανίστηκε αμετακίνητη στη θέση της.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας" τόνισαν ότι με την απόφαση για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων "παραδίδεται η διαχείριση, από την αποκομιδή έως την τελική διάθεση, στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που ετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει ασύστολα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με παράλληλη εκτόξευση στα ύψη των
δημοτικών τελών και άρα νέα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, αφού ο τόνος των απορριμμάτων θα φθάσει τα 150 από 45 ευρώ που είναι σήμερα". Παρατήρησαν ακόμη ότι προαναγγέλλεται ουσιαστικά η καύση των απορριμμάτων με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες και το περιβάλλον.
"Δεν νομιμοποιείται κανείς να προχωρήσει σ' αυτό το σχέδιο" σημείωσαν οι σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας". "Προσχηματικές κινήσεις, για να ξεπεραστούν δήθεν τα ελλείμματα ενός παρωχημένου σχεδιασμού, με μόνο σκοπό την παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο της αποκομιδής και όλης της διαχείρισης για να είναι κερδοφόρες οι τεράστιες επενδύσεις που θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε, απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας" ανέφεραν.
Οι σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας" επανέλαβαν, τέλος, την πρότασή τους για "ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με μικρότερες μονάδες ανά ενώσεις όμορων δήμων, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την διαλογή στη πηγή, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων". "Όσοι σχεδιάζουν να πλουτίσουν με τα σκουπίδια σε βάρος της κοινωνίας, θα μας βρουν μαζί με τους πολίτες απέναντί τους! Η αντίδραση των πολιτών της Αττικής μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους" κατέληξαν.
http://www.avgi.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *