Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σαμαρά Επιτάφιος

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Αποσπάσματα, όχι από έρωτες που θα 'λεγε ο συχωρεμένος ο Ζαμπέτας, αλλά από την ιστορική ομιλία που ξεφώνισε στη Βουλή ο Σαμαράς

«Και βρισκόμαστε πράγματι στην αρχή μιας νέας Επανάστασης. Μόνο που η δική μας πολιτική είναι η ενότητα: Ενώνουμε τον λαό. Σήμερα κυβερνάμε τρία κόμματα με διαφορετικές αφετηρίες, καταβολές και ιστορία». Κατακαημένε Κουβέλη, έδινες τόσα χρόνια τον αγώνα της Μεταρρύθμισης και τώρα στα γεράματα ο Σαμαράς σε έχρισε επαναστάτη. Και μετά σου πέταξε και έναν Λένιν στο κεφάλι: «Θυμίζω στους ειδικούς ότι ο Λένιν είχε πει το εξής. Μην το δείχνετε ότι ενοχλείστε, κρατηθείτε... -'κάποτε περνάνε δεκαετίες χωρίς να γίνεται τίποτε. Και ξαφνικά γίνονται τα πάντα μέσα σε λίγες μέρες'. Η Επανάσταση που χρειάζεται η Ελλάδα είμαστε εμείς κι είναι αυτό που έχει ήδη αρχίσει!». Η Επανάσταση των Βαρυφάλων...

«Γιατί θέλουμε όλους τους συναδέλφους ενωμένους στην Αναγέννηση της χώρας». Με δύο τετελειωμένους φασίστες (Βορίδης, Γεωργιάδης), μια εκφωνήτρια της Χουντικής ΥΕΝΕΔ (Πιπιλή), την οικογένεια Μητσοτάκη και μια ντουζίνα γόνους μαυραγοριτών, Αναγέννηση δεν γίνεται, κ. πρωθυπουργέ. Το πολύ- πολύ να διαγκωνισθείτε με τη Χρυσή Αυγή για το ποιος θα καταλάβει τον μεσαίωνα χώρο.


«Σήμερα ώς τις 5 το απόγευμα τερμάτιζαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας όσοι δεν τα παρατάνε στα δύσκολα. Αυτοί που πιστεύουν στο όνειρο να κόψουν το νήμα». Πρόκειται για ξεκάθαρη στήριξη στον μέγα Μαραθωνοδρόμο Γιώργο Παπανδρέου, γνωστό και ως Χαλιέ Γκεμπρεσελασιέ.


«Όποια κοινωνία δεν σκέπτεται τους αγέννητους, δεν έχει όραμα. Όποια κοινωνία δεν σκέπτεται τα παιδιά της, δεν έχει αύριο. Κι όποια κοινωνία δεν σκέπτεται τους ανέργους της, δεν έχει καρδιά. Αυτές οι τρείς κατηγορίες δεν είναι πια ανεκπροσώπητες. Εκπροσωπούνται από εμάς». Αγέννητοι: Στα χρόνια των Μνημονίων μειώθηκαν κατά 25% οι γεννήσεις και αυξήθηκε η βρεφική θνησιμότητα. Παιδιά: Σχεδόν 500.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, κάποια εξ αυτών δεν εξασφαλίζουν ούτε καν την τροφή τους. Άνεργοι: Το 2013 θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο, με επίδομα ανεργίας πετσοκομμένο και αυτοτελώς φορολογούμενο. Κάποιοι ολιγόψυχοι αυτοκτονούν, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.


Και βέβαια ο εκπρόσωπος του Ελύτη επί της Γης δεν θα μπορούσε παρά να διανθίσει την ομιλία του με αναφορές στην τέχνη. «Γιατί οι Έλληνες έχουν φιλότιμο»: Αναφορά στον Μαυρογιαλούρο. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»: Αναφορά στον Καισάριο Δαπόντε. «Μιλούν συνεχώς για τον εφιάλτη»: Αναφορά στον Μητσοτάκη.


Είναι μερκελιστής, είναι ακροδεξιός, είναι παπαρολόγος, είναι ψεύτης, είναι ο πρωθυπουργός των Ελλήνων!
Πηγή: www.avgi.gr via http://www.left.gr/
 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *