Του Δημήτρη Χρήστου
Η Ν.Δ. καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει δήλωση αν πιστεύει στον Θεό! Η Ακροδεξιά του πανικόβλητου Σαμαρά, αναχρονιστική και χωρίς πολιτική ηθική, σπάει κάθε φράγμα σοβαρότητας και οδεύει προς τον Μεσαίωνα και την Ιερή Εξέταση, που καταδίκαζε τους άθεους σε θάνατο στην πυρά! Θυμάται ο αρχηγός της Ν.Δ., που παριστάνει (!) τον καλό μαθητή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον ιδρυτή της μεταπολιτευτικής Κεντροδεξιάς, να ζήτησε ποτέ εκείνος από τον Χαρίλαο Φλωράκη ή τον Λεωνίδα Κύρκο δήλωση, αν πιστεύουν στον Θεό; Είχε ποτέ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βουλευτές του επιπέδου της Άννας Μισέλ, τουΆδωνι ή κυβερνητικό εκπρόσωπο αντί για ένα... μέγεθος σαν τον Παναγιώτη Λαμπρία, έναν τύπο σαν τον Σίμο Κεδίκογλου;
ΑΛΛΑ με την ευκαιρία, σε τι πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς; "Εις ένα Θεόν πατέρα παντοκράτορα ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων; Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, το Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων"; Δηλαδή είναι ευσεβής και πιστός χριστιανός;
Πώς το αποδεικνύει στην πράξη; Κάνοντας τον σταυρό του μπροστά στα εικονίσματα όταν η τηλεοπτική κάμερα τραβάει στιγμιότυπα; Κατά τα άλλα; Τα παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία και δεν έχουν μια σόμπα για ζεσταθούν, είναι έργο χριστιανικό; Η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή, δηλαδή στην πρόσβαση στην εργασία, τη στέγη, την τροφή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πώς μπορεί να αφήνει ασυγκίνητο έναν ευσεβή χριστιανό σαν τον Σαμαρά; Η βαριά φορολογία στους μη έχοντες και η ασυλία στην κλεπτοκρατία των ημετέρων και ισχυρών είναι χριστιανικά αποδεκτά; Στα περίφημα αμερικανικά πανεπιστήμια που σπούδασε (;), έμαθε πως ο πλανήτης μας και το σύμπαν έγιναν σε επτά ημέρες; Εν ολίγοις, τι σχέση έχει με τον χριστιανισμό η ζωή και τα έργα του; Όσο για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Βαγγέλη, είναι αδύνατον να συζητήσεις τέτοια θέματα. Αυτός, άμα χρειαστεί, και στον Βούδα πιστεύει, και στον Κομφούκιο, και σε όποιον μπορεί να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
ΠΑΜΕ τώρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγα πως δεν υπάρχει πολιτική δύναμη πλησιέστερα στον χριστιανικό ουμανισμό περισσότερο από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη η πολιτική δράση στηρίζεται στην αλληλεγγύη, την ανάπτυξη της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο, στον σεβασμό της φύσης, στην ισονομία και τη δικαιοσύνη. Είναι το μόνο κόμμα που, στη σημερινή κόλαση της ζωής στην Ελλάδα, μελετάει και αγωνίζεται για την ευτυχία των ανθρώπων και ανοίγει διάλογο με την ελληνική Εκκλησία θέτοντας θέματα για κοινή δράση. Είναι τυχαία η μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός που τρέφουν προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Δεν νομίζω.
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τώρα για τον ρόλο κάποιων πολύ συγκεκριμένων ιεραρχών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έμμεσα ή και άμεσα οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή μιας αιμοσταγούς συμμορίας που παραβιάζει, εκτός από όλον ποινικό κώδικα, και τις 10 εντολές του Κυρίου. Πώς γίνεται να υπάρχουν υπηρέτες του χριστιανισμού, οι οποίοι να σπεύδουν να σιγοντάρουν τις βρόμικες χειροβομβίδες του Σαμαρά; Αν πάντως υπάρχει κόλαση, στην πρώτη θέση θα πάει ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στη δεύτερη ο Πειραιώς Σεραφείμ, ενώ ο πολιτικάντης δεσπότης της Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αν έχει σύνδεση "WIND προς όλους", μπορεί να του επιτραπεί από τον Βαλαβανίδη να περάσει -δοκιμαστικά- στον Παράδεισο. Δυστυχώς, η δομή λειτουργίας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, με την ισοβιότητα των μητροπολιτών, δεν μπορεί να εμποδίσει τις αυταρχικές και κατάφωρα αντιχριστιανικές εκτροπές. Παρόλα αυτά, το σώμα, μπροστά σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, έχει ιερή υποχρέωση να σταθεί με γενναιότητα στο ύψος των περιστάσεων.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το θέμα με λίγα λόγια για την πολιτική κουλτούρα κάποιων που ενοχλήθηκαν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πατριάρχη στο πλαίσιο της καμπάνιας για την υποψηφιότητά του να διεκδικήσει στο όνομα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τη θέση του προέδρου της Ε.Ε.. Θίχτηκε η μαρξιστική τους κατάρτιση και οι επιστημονικές αποδείξεις - αποδοχές πως δεν υπάρχει θεός. Ελπίζω να μην μπει το θέμα σε ψηφοφορία, όπως τότε στην κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στον Βόλο, στη δεκαετία του 1930, που γινόταν μάχη για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός και το θέμα λύθηκε με ψηφοφορία. Υπάρχει όμως εδώ και 2.000 χρόνια ο χριστιανισμός. Ήταν ανάγκη εκατομμυρίων ανθρώπων να βρουν νόημα και ισορροπία, όπως συνέβαινε χιλιάδες χρόνια πριν με διάφορες θεότητες. Το πώς δουλεύει το σύστημα και πώς χρησιμοποιεί ακόμα τη θρησκεία προς όφελός του το ξέρουμε όλοι. Αν η φιλανθρωπία δεν δίνει λύσεις, είναι θέμα της Αριστεράς να της δώσει το πραγματικό νόημα, αυτό της αλληλεγγύης, και κίνητρο να φτιάξουν εκεί που ζουν επίγειους "παραδείσους". Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το σοβιετικό μοντέλο, που επιχείρησε να καλύψει και θρησκευτικές ανάγκες, άντεξε μόλις 80 χρόνια. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να την κάνεις εχθρό την Εκκλησία, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσες κοινές αξίες, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να αναλάβεις τις ευθύνες διακυβέρνησης και σωτηρίας του ελληνικού λαού.
dchristou52@gmail.com
http://www.avgi.gr/
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου