Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Επικοινωνία Τσίπρα - Λιού: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση Για... ΔΝΤ


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε το απόγευμα του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, που έχουν ηγετική θέση στο ΔΝΤ, για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.
Ο Τζακ Λιου από την πλευρά του, όπως το έχει πράξει και δημοσίως αλλά και σε συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους, συμφώνησε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί πως πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί. Παράλληλα, υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων όπως το προσφυγικό  και η οικονομική κρίση.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αποτελεί το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ζητώντας περισσότερα μέτρα, ενώ εμφανίζεται και ενοχλημένο που πολλές χώρες της ΕΕ επιθυμούν να περιοριστεί η λιτότητα στην Ελλάδα, με δεδομένο πως η χώρα έχει να διαχειριστεί και την προσφυγική κρίση.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *