Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Μαξίμου «καίγεται» για το Ασφαλιστικό - Γράφουν-σβήνουν το προσχέδιο

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο.
Η αξιολόγηση φαίνεται, προς το παρόν, τουλάχιστον, να έχει κολλήσει την ίδια ώρα που το Μαξίμου πιέζεται από όλες τις πλευρές.
 
Για το πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρείται δεδομένη η δυσκαμψία του Ταμείου,  καθώς δεν αποσαφηνίζει επίσημα τη θέση του, παίζοντας, κατά πολλούς, «εμμονικά παιχνίδια». Επιπλέον, δεν είναι λίγα τα στελέχη της κυβέρνησης που, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, «βλέπουν» ότι με τη στάση του αυτή το ΔΝΤ θέλει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε πολιτικό αδιέξοδο.
 
Γράφουν-σβήνουν το προσχέδιο
Τις τελευταίες ώρες, μετά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός με Ευρωπαίους ηγέτες και, βέβαια, τις επαφές του στη Σύνοδο Κορυφής, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση «τα δίνει όλα» για να προχωρήσει το ασφαλιστικό.
 



Και μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου κανείς να μην είναι σε θέση να προσδιορίσει επακριβώς, βάζοντας «το χέρι του στη φωτιά», τον ακριβή χρόνο της κατάθεσης του ασφαλιστικού, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της αναμονής. 

Αναμονή, που όπως έλεγε αξιωματούχος στο iefimerida.gr, βοηθά να παραμένουν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς. Το ίδιο ισχύει και για τις πληροφορίες, που δεν υπάρχουν γιατί κανείς δεν τις γνωρίζει, αν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μόνο του ή ως «πακέτο» με το φορολογικό.
 
Στο υπουργείο εργασίας, ωστόσο, ο Γ. Κατρούγκαλος έχει βάλει μπροστά και προετοιμάζει το εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικού -εμπεριέχει τις εξαγγελίες για τους αγρότες και τους επιστήμονες. Μένει, βέβαια, να φανεί κατά πόσο θα γίνει αποδεκτό από τα υψηλά κλιμάκια των θεσμών.
 
«Δεν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες»
 Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε ότι «είναι κάτι παραπάνω από γνωστό ότι Γερμανία και Γαλλία θέλουν να κλείσουν την αξιολόγηση εδώ και τώρα». Πηγαίνοντας, λοιπόν, ένα βήμα παραπέρα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές ότι «μονομερείς ενέργειες δεν είναι της παρούσης», βάζοντας, τουλάχιστον για αυτό το διάστημα, φρένο στα σενάρια που οργιάζουν.
 
Οι επόμενες μέρες, άλλωστε, θα είναι κρίσιμες και στο Euroworking της Δευτέρας, πιθανότατα να γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία άφιξης του κουαρτέτου. Προς το παρόν, πάντως, έχουν πιάσει δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *