Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο υπουργός εργασίας επιβεβαιώνει στη Βουλή το κούρεμα κύριων συντάξεων

Και επισήμως επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνηση να κουρέψει τις υψηλές κύριες συντάξεις δια του ψαλιδίσματος του ανώτατου πλαφόν.


Και επισήμως επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνηση να κουρέψει τις υψηλές κύριες συντάξεις δια του ψαλιδίσματος του ανώτατου πλαφόν. 
Απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ανακοίνωσε πως το ανώτατο όριο για μια σύνταξη θα τεθεί στα 2.773 ευρώ.
Το αντίστοιχο πλαφόν για όσους λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις θα μειωθεί από τα 3.680 ευρώ στα 3.088 ευρώ.
Ο αριθμός όσων λαμβάνουν από 1 - 10 συντάξεις ανέρχεται σε 1.370 άτομα και οι   συνταξιούχοι που λαμβάνουν μόνο μια είναι 1,286 εκατ. 
Ο κ Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που ανέφερε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε για συμβολικούς λόγους να καταργήσει τις διπλές και τις τριπλές συντάξεις που καταβάλλονται σε πρώην βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκαθάρισε πως δεν  θα υπάρξει μείωση του αριθμού των συντάξεων των (πολύ)συνταξιούχων, αλλά μόνο μείωση του ανώτατου πλαφόν.

Ο αριθμός των πολυσυνταξιούχων

4 συνταξιούχοι λαμβάνουν 10 συντάξεις.
7 συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 συντάξεις.
49 συνταξιούχοι λαμβάνουν 8 συντάξεις.
364 συνταξιούχοι λαμβάνουν 7 συντάξεις.
4.659 συνταξιούχοι λαμβάνουν 6 συντάξεις.
14.365 συνταξιούχοι λαμβάνουν 5 συντάξεις.
60.347 συνταξιούχοι λαμβάνουν 4 συντάξεις.
335.439 συνταξιούχοι λαμβάνουν 3 συντάξεις.
955.358 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις
Και μια σύνταξη λαμβάνουν 1.286 συνταξιούχοι.
Τα όσα είπε ο υπουργός προκάλεσαν την αντίδραση του  προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος σημείωσε ότι  κάποιοι έχουν καταβάλει υψηλές εισφορές και αποκάλυψε την ύπαρξη πρώην υπουργού ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα του χειρουργείου.  
«Με πήρε ο πρόεδρος της ένωσης των πρώην βουλευτών κ.Πυλαρινός και μου είπε ότι πρώην βουλευτής και υπουργός δεν έχει να καταβάλει τα έξοδα του χειρουργείου και για αυτό ζήτησα το θέμα να τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *