Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτες αποκαλύψεις από τις καταθέσεις για τη δράση των τριών δημοσιογράφων


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών, στο οποίο «πρωταγωνιστούν» ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι.
Οι καταθέσεις της Αμαλίας Κάντζου που εργαζόταν στο γραφείο τύπου της ΕΥΔΑΠ και η οποία αποκάλυψε το απίστευτο κύκλωμα που εκβίαζε για να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά εν είδει διαφημιστικής προβολής, προκαλούν σοκ. Αποδεικνύουν ότι είχε στηθεί μια καλά οργανωμένη ομάδα η οποία πουλούσε προστασία σε ΔΕΚΟ, όπως η ΕΥΔΑΠ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η εγκληματική αυτή ομάδα (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) εμφανιζόταν να έχει διασυνδέσεις παντού και να μπορεί να «προστατέψει» ακόμη και υπουργούς.
Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει εμπλοκή και άλλων προσώπων από τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης με αποτέλεσμα να αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- οι έρευνες θα επεκταθούν σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάλληλοί τους συμμετείχαν στο κύκλωμα των εκβιαστών.
Σύμφωνα με την Ημερησία (www.imerisia.gr), η υπόθεση λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς χθες ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινή έως και ισόβια. Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις κατάσχεσης, στο γραφείο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, μια ατζέντα με σημειώσεις όπως «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ». Επίσης βρέθηκαν τιμολόγια της εταιρείας «ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΕΒΕ» με ονόματα εταιρειών και χρηματικά ποσά για τα έτη 2014-2015, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της » Ακρόπολης», σελίδες με προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρείες ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση, ο οποίος είπε ότι εκβίαζαν την Αμαλία Κάντζου ώστε να εισηγείται στον ίδιο να δίνει χρήματα στους παραπάνω δημοσιογράφους από το μπάτζετ τη εταιρείας που είναι 1,5 εκατ. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Κάντζου. Ζητώ την ποινική δίωξη των δραστών για τις προαναφερόμενες πράξεις».
Ο κ. Μπενίσης έδωσε επίσης στις αρχές τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ προς την «Μαυρίκος ΑΕΒΕ» με ποσό 16.760 ευρώ και ημερομηνία 15/2/2016, τις ημέρες δηλαδή που είχε στηθεί από τους αστυνομικούς η επιχείρηση για την αποκάλυψη των εκβιαστών. Επίσης δόθηκαν όλα τα στοιχεία για τα ποσά που πήρε ο Μαυρίκος και τα οποία από την ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν τις 200 χιλ. ευρώ. Αποκαλυπτικές για το πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών, είναι και οι καταθέσεις που έδωσε η κ. Κάντζου η οποία εκφράζει φόβους για την ίδια και την ανήλικη κόρη της καθώς διαπιστώνει από τις συνομιλίες με τους συλληφθέντες ότι την απειλούν με έμμεσο τρόπο.
Εγκέφαλος του κυκλώματος, εμφανίζεται, τουλάχιστον από τις καταθέσεις των μαρτύρων ο Π. Μουσσάς ο οποίος συναντήθηκε ή τηλεφώνησε αρκετές φορές με την Κάντζου απειλώντας την ή πιέζοντάς την να δώσει χρήματα σε ανύπαρκτα sites ή στα μέσα του Μαυρίκου. Χαρακτηριστικές είναι οι περιγραφές της μάρτυρος για τα όσα της έλεγε ο Μουσσάς και ο Φράγγου στις συναντήσεις που είχαν». Μεταξύ άλλων η Κάντζου κατέθεσε:
«Ο Μουσσάς και οι ”φίλοι” του θα κάνουν μια ομάδα – club και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μην γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά (τον υπουργό Ν. Παππά εννοεί) και γενικότερα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάζουν όποιον το «κεντρικό σύστημα» τους υποδεικνύει κάθε φορά, για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με τη λέξη κεντρικό σύστημα ο Μουσσάς εννοεί το Μαξίμου». Σε άλλο σημείο αναφέρεται στα sites που υποσχέθηκε να φτιάξει ο Φράγκου και ότι με άλλους φορείς θα μπορούσαν να βγάζουν 500 χιλ. ευρώ το μήνα. Επίσης, η Κάτζου αναφέρει μια σειρά από sites και δημοσιογράφους που ο Μουσσάς της έλεγε ότι ελέγχει ώστε να μη γράφουν αρνητικά άρθρα.
Η μάρτυς επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει τον Μαυρίκο και τον Φράγκου που είναι και εργοδότης της. Αναφέρεται σε συναντήσεις που είχε με τους παραπάνω που κατηγορούνται ως εκβιαστές αλλά και στις πιέσεις που της ασκούσαν για χρήματα προκειμένου να προστατέψουν την ίδια γιατί όπως της έλεγε ο Μουσσάς την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ. «Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις, παρακολουθούν τα τηλέφωνά σου και την προσωπική σου ζωή».
Τ. Αλεξιάδης: Ουδεμία σχέση έχω 

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τυχόν σχέση των κατηγορούμενων δημοσιογράφων στην υπόθεση εκβιασμών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας παράλληλα κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε «με τους συγκεκριμένους κυρίους».

Την ίδια ώρα, κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής ΓΓΔΕ Γ. Μπάκας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αμέσως μετά την απομάκρυνση της Κ. Σαββαΐδου στις 23 Οκτωβρίου 2015 δεν διαπίστωσε να υπάρχει καμία εργασιακή σχέση της ΓΓΔΕ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουσσά και για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους να μην επιτρέπουν την πρόσβασή του στη ΓΓΔΕ και να διακοπεί κάθε μορφή επικοινωνίας με το αυτοτελές γραφείο Τύπου.
Ερχεται χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προανήγγειλε από τη Βουλή ότι θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για διασύνδεση με πολιτικούς χώρους -χωρίς, πάντως, να τους κατονομάσει- των συλληφθέντων του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου. «Οι εκβιαστές, που τολμούν να εκβιάζουν μητέρες μόνες με παιδιά, είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Υπάρχουν και εκβιαστές που νομίζουν ότι κυκλοφορούν στα σαλόνια, αλλά είναι ο βούρκος τους μέσα στον οποίο κινούνται. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα», προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στη διαφήμιση του διαδικτύου, θα μπει στο Μητρώο με διαφάνεια. «Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι θα διοικούν με τα θαλασσοδάνεια εσαεί; Ποιοι είναι αυτοί που θα νέμονται την κρατική διαφήμιση μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών μέσων;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του κυκλώματος που λυμαίνεται δημόσιο χρήμα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *