Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: Θα συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες- Τι αποκάλυψε ο Μουζάλας στο STAR

Άνοιξε και πάλι η Αμυγδαλέζα – Επιβεβαίωση του STAR

Μετά από 13 μήνες στην εξουσία, για πρώτη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνει ευθέως ότι θα προχωρήσει σε συλλήψεις λαθρομεταναστών, τις οποίες κατήγγειλε με πάθος ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση.
«Κάποιοι παράνομοι μετανάστες αναγκαστικά θα τεθούν υπό κράτηση»  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι.
Ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Μάλιστα λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση του STAR, έγινε ακόμη πιο αποκαλυπτικός, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν και θα γίνουν ακόμη και συλλήψεις αν χρειαστεί.
Ο κ.Μουζάλας επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR ότι λειτουργεί ξανά η Αμυγδαλέζα, καθώς και άλλα κέντρα κράτησης, όπως η Κόρινθος και το Παρανέστι Δράμας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό να χρειαστεί να δημιουργηθούν και άλλα τέτοια κέντρα
«Πρέπει να μπει μια τάξη στην αταξία. Κέντρα κράτησης υπάρχουν 5000 θέσεων», είπε ο κ.Μουζάλας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύλληψης- εκτός των προσφύγων από τη Συρία- οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί, όσοι κατάγονται από την Ερυθραία, αλλά κι από κάποιες άλλες περιοχές. Συνολικά δηλαδή το 75% των αλλοδαπών. Γι' αυτούς θα κατασκευαστούν κέντρα φιλοξενίας, καθώς υπολογίζεται ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας περίπου 70.000 άτομα.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΑ
Όμως η λειτουργία δεκάδων πια κέντρων φιλοξενίας πανελλαδικά, πυροδοτεί νέες αντιδράσεις περιοίκωνΣτα Γιαννιτσά, όπου το κλίμα είναι τεταμένο, κάτοικοι έβαλαν φωτιά στο παλιό στρατόπεδο Φιλιππάκου, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει σε κέντρο φιλοξενίας, προκαλώντας την αντίδραση, ακόμη και του δημάρχου, Γρηγόρη Στάμκου.
Φορτισμένη είναι η κατάσταση και στα Διαβατά, καθώς οι κάτοικοι θέλουν να μεταφερθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων σε άλλο σημείο που έχουν υποδείξει οι ίδιοι.
Την ίδια ώρα έντονο είναι το διεθνές παρασκήνιο για περιορισμό των προσφυγικών ροών, με την Ελλάδα να έχει ζητήσει εναλλακτικό σχέδιο που να περιλαμβάνει και οικονομική βοήθεια μισού δις ευρώ.
Η Βιέννη πάντως συνεχίζει στο δρόμο των δραστικών περιορισμών στα σύνορα, με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν  να επιμένει για τρίτη φορά στην προκλητική δήλωσή του ότι η Ελλάδα λειτουργεί σαν γραφείο ταξιδίων για πρόσφυγες. 

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *