Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κοινωνική αναλγησία ή σκόπιμη καθυστέρηση έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων?


 

 γράφει ο Σταύρος Φυντικάκης

 

 

Η είδηση της ημέρας είναι η αποκάλυψη από τον βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες για αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του ΕΦΚΑ και διαγραφή χιλιάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης από το σύστημα.

 

 

Με επείγουσα ερώτησή του προς το υπουργείο Εργασίας ζητεί απαντήσεις αφενός για τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που τέθηκαν τελικά στο αρχείο, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο επίσημος αριθμός των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ, αφετέρου για το αν υπήρξαν παρεμβάσεις και από ποιους στον ηλεκτρονικό κωδικό των αρμόδιων υπαλλήλων προκειμένου να τεθούν οι αιτήσεις αυτές στο αρχείο.

 

 

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Βρούτση, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έκανε λόγο για ψέματα… που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

 

 

Όσο και εάν η είδηση για την ουσία μπορεί να εμπεριέχει ανακρίβειες και να υποκρύπτει δόλο ...(σύμφωνα με την συνήθη αντιπολιτευτική πρακτική)…. θέλω να αναφέρω τα εξής, διαψεύδοντας τα όσα επικαλείται ο Υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισής...

 

 

Η έκδοσή κύριων συντάξεων προς τους δικαιούχους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθυστερεί για δύο και πλέον έτη....! Χωρίς να απαιτείται ή να υπολείπεται κανένα έγγραφο..

 

 

Φαντάζεστε τι συμβαίνει όταν ο ασφαλισμένος έχει και διαδοχική ασφάλιση ? Τότε ο χρόνος έκδοσης οριστικής συνταξιοδοτικής πράξης ξεπερνά την πενταετία...!

 

 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα προς τον Υφυπουργό Κοινωνικής ασφάλισης.

 

 

Δικαιούνται να έχουν αυτή την μεταχείριση οι απόμαχοι της εργασίας από την επίσημη πολιτεία, όταν καθ όλον τον εργασιακό τους βίο πλήρωναν εμπροθέσμως και με το παραπάνω τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις ..?

 

 

Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα και μη συμβαίνει αυτή η καθυστέρηση ?

 

 

Μήπως έχει υπόψη του πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για έκδοση μίας συνταξιοδοτικής πράξης στην Δανία ας πούμε ή στην μακρινή Αυστραλία ?

 

 

Μήπως επίσης θα μπορέσει να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα γιατί δεν εκδίδονται τα μηνιαία εκκαθαριστικά των Συνταξιούχων από τις αρχές του 2019...?

 

 

Υποκρύπτεται σκοπιμότητα ενόψει των επερχόμενων εκλογών και οι Συνταξιούχοι δεν πρέπει να λάβουν γνώση για το τι τους περιμένει με τον επαναϋπολογισμό των Συντάξεων που προβλέπεται από τον ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου..)..?

 

 

Μήπως η “κοινωνική ευαισθησία” της Κυβέρνησης, πέρα από τα πενιχρά επιδόματα και συσσίτια σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, πρέπει να αναδειχθεί και σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, που έχει αρκετές επιπτώσεις στην καθημερινότητά του και που "κυριολεκτικά" πένονται ...έως ότου εκδοθεί η σύνταξή τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους, αλλά και στην έγκαιρη καταβολή των υποχρεώσεών τους προς τις ΔΕΚΟ και το Κράτος.. (ΕΝΦΙΑ ...φόρος εισοδήματος ....ΔΕΗ - ΟΤΕ -ΕΥΔΑΠ κ.α)...

 

 

Έχει γνώση ο Υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης ότι με την μικρή προκαταβολή σύνταξης που δίδει η πολιτεία, οι συνταξιούχοι αδυνατούν να καλύψουν όλες αυτές τις δαπάνες ?

 

 

Φαντάζομαι για μια «αριστερή Κυβέρνηση» όπως θέλει να αυτοαποκαλείται η σημερινή, δεν περιποιεί τιμή να μην έχει δώσει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς με την παρέλευση του χρόνου διαρκώς μεγεθύνεται ..!

 

 

Οι άνθρωποι της εργασίας θέλουν να γνωρίζουν πότε ακριβώς δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν και πότε ακριβώς θα λάβουν στην σύνταξη τους.. έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, εάν πράγματι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία που σέβεται τα δικαιώματα των απόμαχων της Εργασίας….! Άλλως μιλάμε για κοινωνική αναλγησία και σκόπιμη καθυστέρηση έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων...

 

 

Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν ?

 

  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *