Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Όπισθεν ολοταχώς: Mετά τον σάλο παίρνουν πίσω την διάταξη για τις offshore

Tροπολογία θα ορίζει ασυμβίβαστο μεταξύ της κατοχής offshore και της ιδιότητας του βουλευτή ή και του υπουργού



Μετά τον σάλο  και τις αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  η κυβέρνηση παίρνει πίσω την επίμαχη διάταξη για τις offshore των υπουργών και βουλευτών επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του parapolitika.gr .Η σχετική τροπολογία θα τεθεί προς ψήφιση αύριο στη Βουλή  και η απαγόρευση δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά αλλά θα είναι γενική και καθολική.

Στην ανακοίνωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει:
"Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή  μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων,  στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο  εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. "

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι παρά τις σαφείς διευκρινίσεις που έχουν ήδη δοθεί όσοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε λίστες  και έχουν εμπλακεί αποδεδειγμένα σε διακίνηση μαύρου χρήματος – πολιτικοί και εκδότες-  κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά για δήθεν προσπάθεια συγκαλύψεων και παροχής προνομίων στο  πολιτικό προσωπικό. 

"Επειδή η Αριστερά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  δεν αστειεύεται σε ότι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος, σήμερα σηκώνουμε το γάντι" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο κοινοβούλιο και προκαλεί όποιον αρχηγό κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου  με αλλοδαπή εταιρείανα το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά. 

" Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *