Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Έρχεται... «κόφτης» στην ανάπτυξη με τα νέα μέτρα


Με την αναμενόμενη έγκριση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ του πολυνομοσχεδίου και των σκληρών μέτρων που φέρνει στην ελληνική κοινωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή διαδικασία στη Βουλή.

Όπως τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη πρόκειται για τα τελευταία προαπαιτούμενα με σκοπό το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Έτσι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να... μαζέψει ό,τι μπορεί από τα νέα μέτρα, παραμένουν οι αυξήσεις έμμεσων φόρων, οι αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, η δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων αλλά και η τροπολογία για τον «κόφτη».
Μεγάλο πρόβλημα στην πλευρά της συγκυβέρνησης προκάλεσε η τροπολογία για το διετές πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων όλων των ειδικών μισθολογίων, στα οποία εμπίπτουν και οι ένστολοι.
Αποτέλεσμα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης να καταθέσει νομοθετική βελτίωση με την οποία ουσιαστικά αποσύρεται το «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξεπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%. Στόχος της Ν.Δ. είναι ανάπτυξη 4%, αύξηση θέσεων εργασίας κατά 120.000 κάθε χρόνο και αύξηση του ΑΕΠ στα 213 δισ, είπε.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνοδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη διμερή συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ο κ.Τσίπρας αναμένεται να σταθεί στη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.
Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *