Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σε δύο δόσεις η εκταμίευση των 10,3 δισ.


Σε εξέλιξη παραμένει η συνεδρίαση του Eurogroup, που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, με το τελικό κείμενο να βρίσκεται πλέον, στην έκτη ή, έβδομη γραφή του. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  οι 19 υπουργοίαναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους της τάξης των 10,3 δισ. παρ’ όλο που υπάρχουν εκκρεμότητες.
Η εκταμίευση θα γίνει σε δύο δόσεις: 7,5 δισ. τον Ιούνιο και 2,8 δισ. τον Σεπτέμβριο. 
Όπως μεταδίδει ο Σκάι, έχουν ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση διορθώσεις αναφορικά με το ζήτημα τωνκόκκινων δανείων, το ΕΚΑΣ, τιςαποκρατικοποιήσεις, καθώς και περαιτέρω παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ υπάρχουν δύο απόψεις στο Eurogroup για το χρέος, ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι Ευρωπαίοι ζητούν υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χαμηλή αναδιάρθρωση του χρέους, το δε ΔΝΤ χαμηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και υψηλή αναδιάρθρωση του χρέους.  Ωστόσο, παρά τις διαφωνίες δεν αποκλείεται να καταλήξουν απόψε σε συμφωνία.

Υπάρχει και η συμβιβαστική λύση που περιλαμβάνειτην μετατροπή των δανείων του ESM (ύψους 50 δισ) σε 30ετή. Ο ESM αγοράζει τα δάνεια του ΔΝΤ (28 δισ.) και των κρατών (40 δισ.)





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *