Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ



Μέχρι τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται αναλόγως των δεδομένων των ανέργων και των επιχειρήσεων να ορίζεται το ύψος και να δίνεται και η επιδότηση. Αυτό θα αφορά βραχυχρόνια ανέργους αλλά και μακροχρόνια, εφόσον δικαιούνται βοήθημα ανεργίας που είναι 200 ευρώ τον μήνα και ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το υπολειπόμενο, μέχρι τα 360 ευρώ. 

Η διοικήτρια του Οργανισμού ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου της Αθήνας για ορισμένες βασικές δραστηριότητες του ΟΑΕΔ και ποια προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη ή προβλέπονται να τεθούν σε εφαρμογή. Η καινοτομία των νέων προγραμμάτων είναι ότι ξεκινούν από την προσφορά θέσεων και αντικειμένων εργασίας για πρακτική άσκηση από τις επιχειρήσεις, ώστε να «κουμπώσει» ο ΟΑΕΔ τους ανέργους με τις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Δηλαδή να αντιστοιχεί η θέση εργασίας στον κατάλληλο εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει πλήρη σύζευξη με ποιοτικούς όρους. Αυτή είναι η πρώτη πιλοτική εφαρμογή καθώς μέχρι τώρα δεν συνδυαζόταν ο κατάλληλος άνεργος για εργασία στην κατάλληλη θέση. Επίσης, ετοιμάζεται ένα νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται να ξεκινήσει άμεσα και θα αφορά την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών με ιδιαίτερες πρόνοιες για τους μακροπρόθεσμα (άνω των 12 μηνών) ανέργους και τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους υπάρχει η διευκόλυνση να μην ισχύει η υποχρέωση πρόσληψης για τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδότησης, η οποία ισχύει για τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Έτσι δεν θα αποτρέπεται η πρόσληψη με επιδότηση.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *