Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Νόμος του κράτους η αλλαγή ταυτότητας φύλου από 15 ετών - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο


«Όχι» ψήφισαν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ στο επίμαχο άρθρο 3      


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.   

Το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που επιτρέπει την αλλαγή ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών, είχε διχάσει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το συγκεκριμένο άρθρο πέρασε με 147 θετικές ψήφους, σε σύνολο 285 που ψήφισαν.  

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ψήφισε, με επιστολική ψήφο, «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα. Το άρθρο 3 καταψήφισαν και οι υπόλοιποι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.   ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» σε όλα.

Υπήρξαν δύο διαφοροποιήσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή Γεωργία Γενιά να ψηφίζει ναι επί της αρχής και «όχι» στο άρθρο 3, και την Νίνα Κασιμάτη που ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης.   

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να αποτελέσει βάση νομοθέτησης η πρόταση που είχε καταθέσει το κόμμα χθες. Υπερψήφισαν ωστόσο την τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης, που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο.   Αρνητική ήταν η ψήφος και από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.   

«Παρών» στο άρθρο 3 ψήφισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ υπερψήφισε τα υπόλοιπα άρθρα,. Ωστόσο «ναι» στο άρθρο 3 ψήφισε Θανάσης Θεοχαρόπουλος.   














 www.lifo.gr    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *