Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Νεκρά 26 κορίτσια πρόσφυγες στη Μεσόγειο - Φόβοι για βασανισμούς


Στη θάλασσα της Μεσογείου,στην οποία τα τελευταία χρόνια καθρεφτίζεται η πιο τραγική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, νεκρά βρέθηκαν 26 κορίτσια ηλικίας από 14 - 18 ετών, την Κυριακή. Πρόσφυγες από Νίγηρα και Νιγηρία πνίγηκαν κατά το ταξίδι τους από τη Λιβύη προς την Ευρώπη και μαζί με τον πνιγμό χάθηκε το όνειρο για μια νέα αρχή.

Θρίλερ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα αίτια των θανάτων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και οι 26 σοροί ανήκαν σε κορίτσια. Διερευνάται το ενδεχόμενο οι έφηβες να υπέστησαν βασανισμούς ή σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας στο Σαλέρνο, ανοίγοντας μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον εφιάλτη που βιώνουν χιλιάδες ανήλικοι πρόσφυγες. Η κακομεταχείριση την οποία υφίστανται πρόσφυγες στη Λιβύη έχει ακόμη τεθεί αρκετές φορές επί τάπητος.

Τα άψυχα κορμιά των εφήβων βρέθηκαν σε μια λαστιχένια βάρκα, από αυτές που προδίδουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η προστασία ανθρώπων από εμπόλεμες ζώνες. Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας μαρτυρούν τον απόλυτο πόνο: Επιζώντες να κρέμονται από τα απομεινάρια της βάρκας και δίπλα τους να πλέουν τα άψυχα κορμιά των κοριτσιών.


Ώρες αγωνίας πέρασαν εκατοντάδες πρόσφυγες, την τελευταία εβδομάδα στη Μεσόγειο, όπου διεξήχθησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης και 400 βγήκαν ζωντανοί. Ανάμεσά τους 90 γυναίκες, 52 παιδιά και ένα αδύναμο βρέφος.




















in.gr


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *