Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ευρωκοινοβούλιο: Περίπου 41 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ζουν σαν …δούλοι


Φέρνοντας στο φως στοιχεία από τον Παγκόσμιο Δείκτη Δουλείας, η Πολωνέζα ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Agnieszka KOZŁOWSKA-RAJEWICZ, ταράζει τα νερά της «νιρβάνας» Ευρωβουλής και Κομισιόν, ανάγοντας, με γραπτή της ερώτηση, σε μείζον  το πρόβλημα της σύγχρονης δουλείας, στον κόσμο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ερώτηση της η Πολωνέζα ευρωβουλευτής, υπάρχουν σήμερα 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες δουλείας που, όπως διευκρινίζει, σ’ αυτές τις συνθήκες περιλαμβάνονται, όχι μόνο τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων αλλά και η έντονα κακή μισθωτή εργασία, οι ώρες εκμετάλλευσης και οι απειλές ανταπόδοσης για την έξοδο από τους εργοδότες.

Όπως αναφέρει η ευρωβουλευτής, με βάση τα επεξεργασμένα στοιχεία που συλλέγει ο Παγκόσμιος Δείκτης Δουλείας από 167 χώρες σ’ όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα αυτών των ανθρώπων ζουν στην Ασία.

Η Ινδία, η Κίνα, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ουζμπεκιστάν κατατάσσονται στην πρώτη θέση. Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά δουλείας είναι η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, τα Μπαρμπάντος και το Λουξεμβούργο. Σε κάθε ένα από αυτά τα έθνη, λιγότεροι από χίλιοι άνθρωποι επηρεάζονται από τη δουλεία του 21ου αιώνα και καμία χώρα στη γη δεν μπορεί να πει πως δεν συμμετέχει στην διαιώνιση της δουλείας.

Η ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν αν γνωρίζει και αν παρακολουθεί το παγκόσμιο αυτό ζήτημα, αν έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει μέτρα, για την προστασία των εργαζομένων από τις σύγχρονες μορφές δουλείας στην ΕΕ και αν έχει στη διάθεση της, εκείνα τα εργαλεία που θα περιορίσουν την εξάπλωση αυτού του απάνθρωπου φαινομένου.

Όταν και όποτε ληφθούν οι απαντήσεις της Κομισιόν, θα έχουν αναμφίβολα, τεράστιο ενδιαφέρον…
































Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο









reporter.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *