Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ακυρώνονται οι χημειοθεραπείες λόγω ελλείψεων ειδικών φαρμάκων στο Αττικό Νοσοκομείο..!


Η τελευταία ανακοίνωση παράταξης εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο σοκάρει: Εδώ και 15 μέρες ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε ογκολογικούς ασθενείς “λόγω έλλειψης ειδικών ΧΜΘ φαρμάκων κατάλληλων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοήθων νοσημάτων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό συμβαίνει επειδή “οι ασφυκτικοί 'κλειστοί' προϋπολογισμοί της δημοσιονομικής επιτήρησης και των 'ματωμένων' πλεονασμάτων οδηγούν σε μεγάλη και συνεχή μείωση των κοινωνικών δαπανών και ορίζουν 'παραγγελίες με το σταγονόμετρο' με τις οποίες δεν βγαίνει η χρονιά (σε διάφορους τομείς)”.

Η ανακοίνωση της παράταξης ΓΑΛΕΡΑ των εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο:
"Παίρνουμε την πρωτοβουλία ως παράταξη ΓΑΛΕΡΑ να σας ενημερώσουμε για το πολύ σοβαρό πρόβλημα ακύρωσης προγραμματισμένων Χημειοθεραπειών σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ, το τελευταίο 15ήμερο. Τα κρούσματα είναι αρκετά, όχι ένα και δύο.


Το πρόβλημα δημιουργείται, λόγω έλλειψης ειδικών ΧΜΘ φαρμάκων κατάλληλων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοήθων νοσημάτων. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι λόγω τέλους του έτους, υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Και ότι το θέμα αρχίζει και λύνεται με την αρχή του καινούριου έτους. 






















thecaller.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *