Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η Μαρέβα θα την είχαν εφεύρει!Στο Μαξίμου το έχουν βρει: για όλα φταίει η Μαρέβα· ακόμα και για τις διμοιρίες των ΜΑΤ που πήγαν στη Λέσβο για τον Τσίπρα. Και μάλιστα όλα αυτά διατυπώθηκαν σε μια καφενειακού επιπέδου ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού –σε έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας...
  
γράφει ο Κοσμάς Βίδος

Οταν η Μαρέβα Μητσοτάκη έχτιζε το εξοχικό της στην Τήνο ακούγονταν πολλά στην τοπική κοινωνία: Πως η κατοικία, τι κι αν δεν της φαινόταν, ήταν αμύθητου πλούτου, με εσωτερικές πισίνες, κελάρια και ελικοδρόμια. Πως είχε κρυφά αγοραστεί ολόκληρη η πλαγιά με σκοπό να χτιστεί ένα μικρό χωριό όπου θα παραθέριζε το Μητσοτακέικο. Πως απώτερος σκοπός της ιδιοκτήτριας ήταν να κλείσει την παρακείμενη παραλία, να την κάνει ιδιωτική και να αποκλείσει στους ντόπιους την πρόσβαση. Πως είχε αρχίσει να αγοράζει για ένα κομμάτι ψωμί σπίτια σε όλο το νησί για να τα εκμεταλλευτεί. Πως πίσω από τη Μαρέβα κρυβόταν η σατανική Ντόρα, που… τι θα μας έκανε; Μήπως, θα υποδούλωνε τα χωριά μας, θα έβαζε τους άντρες στην προσωπική φρουρά της και θα ανάγκαζε τις γυναίκες να σφουγγαρίζουν κάθε μέρα τα μάρμαρα της έπαυλής της με τα μαλλιά τους;

Μόνο αυτό δεν είχε ακουστεί. Που και να είχε, δεν θα ήταν λιγότερο υπερβολικό από αυτά που είχαν χρεώσει στη νύφη της Ντόρας. Αναμενόμενος, βεβαίως, ο θόρυβος: Η παρουσία μιας επώνυμης οικογένειας σε ένα νησί που δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιες τιμές (η Τήνος δεν είχε γίνει ακόμα της μόδας) ήταν φυσικό να προκαλέσει τσουνάμι συζητήσεων. Να γίνει αφορμή για την κυκλοφορία αστικών μύθων, από εκείνους που πολύ μας αρέσει να διαδίδουμε και να συζητάμε. Ως τη στιγμή που το πέρασμα του χρόνου και η συμβίωση με το… αγνώστου ταυτότητας πλάσμα που μας τάραξε, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ομως, η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι προορισμένη για να στοχοποιείται. Το έχει, φαίνεται, στο κάρμα της! Τώρα πια, οι κατηγορίες εναντίον της δεν προέρχονται από μια μικρή τοπική κοινωνία που μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά από την κυβέρνηση της χώρας που πρέπει να προσέχει τι λέει. Η οποία, σε κάθε «σύγκρουσή» της με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει προς το μέρος της γυναίκας του. Οπως και τώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού: «Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γιατί όπως καλά γνωρίζει η ΝΔ που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων. Ωστόσο οι διμοιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι όσες και οι offshore της κας Μαρέβας Μητσοτάκη».

Η Μαρέβα έχει offshore, η Μαρέβα στα Paradise Papers, η Μαρέβα στηρίζει την Taxibeat, η Μαρέβα θα πάρει το Ηρώδειο για επίδειξη μόδας, η Μαρέβα κατέθεσε ελλιπές πόθες έσχες… Βροχή κατηγοριών, με την κατηγορούμενη να καταγγέλλει με τη σειρά της: «Από τη μέρα που ο σύζυγος μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα». Εχει δίκιο; Εχει λερωμένη τη φωλιά της; Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα; Πού η πραγματικότητα και πού ο μύθος; Ισως κάποια στιγμή να μάθουμε.

Η πολιτική αντιπαράθεση, στο μεταξύ, πού είναι; Πού είναι η σοβαρότητα με την οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση ακόμα και τα θέματα που τις φέρνουν αντιμέτωπες; Θεατές μιας άνοστης φάρσας που τον τελευταίο καιρό ξεκινάει και καταλήγει εμμονικά στο όνομα Μαρέβα, επιβεβαιώνουμε εκ νέου πως το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα μοιάζει με παρτίδα τάβλι στο καφενείο. Καφενειακού επιπέδου είναι και η ανακοίνωση Τύπου από το γραφείο του Πρωθυπουργού –επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης!– με την οποία, εκεί που ασχολούμασταν με το θέμα της επίσκεψης Τσίπρα στη Λέσβο επανέρχεται, χωρίς να υπάρχει λόγος αλλά και ως πονηρό κλείσιμο του ματιού προς τους αντιπάλους («κατεργάρηδες, σας κρατάμε γερά!»), το θέμα με τις offshore της κυρίας Μητσοτάκη. Χωρίς να υπάρχει λόγος; Τελικά κάτι μου λέει πως ακόμα και αν δεν υπήρχε Μαρέβα, θα την είχαν εφεύρει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου