Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά των πολυϊατρείων

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα κλειδιά των πολυϊατρείων δηλώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα, ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί: «Αν δεν γίνει παράδοση και υπάρξουν καταστροφές ή απώλειες, θα χρεωθούν αυτοί που δεν τα παρέδωσαν». Σήμερα λήγει η διορία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυϊατρεία, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς, ως κέντρα υγείας αστικού τύπου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους». Επίσης κάνουν λόγο για «βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».
 
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση, ενώ από το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες «να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».
 
Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά έχει προχωρήσει σε συγκέντρωση από τις 7:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.
 
Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν τη Δευτέρα στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ απευθύνει η ΟΕΝΓΕ, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».
 
Προειδοποιήσεις Γεωργιάδη
 
«Αν δεν γίνει παράδοση και υπάρξουν καταστροφές ή απώλειες, θα χρεωθούν αυτοί που δεν παρέδωσαν τα πολυϊατρεία» προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Μιλώντας στο Mega, σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε». Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.



http://tvxs.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *