Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Πολάκης και Σταθάκης «φοβούνται»… τους Χανιώτες

Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας, καθώς οι δύο υπουργοί του ζητούν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερες περιφέρειες

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών τους επόμενους μήνες, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ήδη σχετικές διεργασίες στο παρασκήνιο. Βλέπετε, με δεδομένο ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μνημονιακή τροχιά και από το φθινόπωρο και μετά η κυβέρνηση θα έχει ουκ ολίγους πονοκεφάλους εξαιτίας των σκληρών μέτρων, δεν είναι λίγα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται -έστω και σιωπηρά- σε προεκλογική ετοιμότητα. Ενδεικτικά παραδείγματα οι δύο Χανιώτες, που κάνουν παρέα και εκτός Βουλής, έχοντας ουκ ολίγες κοινές αναφορές πέραν της καταγωγής και εσχάτως κοινές ανησυχίες.
Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, οι οποίοι βλέπουν δυσοίωνο το πολιτικό τους μέλλον στην περίπτωση που μετά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών το κυβερνών κόμμα έλθει δεύτερο. Βλέπετε, από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να βρει τις απαραίτητες 200 κοινοβουλευτικές ψήφους ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με τον νόμο Κουρουμπλή που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου εφόσον επαληθευτούν τα δημοσκοπικά δεδομένα που θέλουν τη Ν.Δ. να προπορεύεται! Στις τελευταίες κάλπες, στον νομό Χανίων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν δεύτερο δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε έναν βουλευτή, ενώ η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό επίπεδο του χάρισε τέσσερις έδρες στην πατρίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Αυτό το στοιχείο, λοιπόν, καθιστά μετέωρους τους δύο πολιτικούς, οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη το ψηστήρι στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μετακομίσουν σε κάποια μεγαλύτερη περιφέρεια, όπου θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής, με πρώτη επιλογή τη Β’ Αθήνας.
Οπως γίνεται αντιληπτό, ο πρωθυπουργός έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Αφενός πρόκειται για δύο στελέχη με τα οποία τον συνδέουν και προσωπικές επαφές πέραν της πολιτικής σχέσης (τον Πολάκη τον γνωρίζει πάνω από μία δεκαετία, όταν ως δήμαρχος Σφακίων τον ξεναγούσε στις διακοπές του στη νότια Κρήτη, την οποία και επισκέφθηκε επανειλημμένα τη δεκαετία του 2000).Αφετέρου, αν δεχθεί να τους διευκολύνει, θα διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας… Αφήστε που κάποιοι (φίλοι κι εχθροί) θα τον κατηγορήσουν δημοσίως για… ρουσφέτια σε δύο υπουργούς η θητεία των οποίων στα χαρτοφυλάκιά τους ήταν αν μη τι άλλο επεισοδιακή!


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *